Tillverkad i
BelgienFlaska
·
330 ml
·
5,5 % vol.
Nr 10686
39:90
120:91 kr/l
Nyanserad, mycket syrlig smak med inslag av fat, maltvinäger, torkad frukt, körsbär, nötter, farinsocker och kryddor. Serveras vid 6-8°C som aperitif eller sällskapsdryck.
Beska
Fyllighet
Sötma
Innehåller: Kornmalt och vete
Innehåller: Kornmalt och vete
Färg
Rödbrun färg.
Doft
Nyanserad doft med inslag av fat, maltvinäger, kavring, torkad frukt, nötter, kryddor och knäck.
Smak
Nyanserad, mycket syrlig smak med inslag av fat, maltvinäger, torkad frukt, körsbär, nötter, farinsocker och kryddor.
Beska
Fyllighet
Sötma
Färg
Rödbrun färg.
Doft
Nyanserad doft med inslag av fat, maltvinäger, kavring, torkad frukt, nötter, kryddor och knäck.
Smak
Nyanserad, mycket syrlig smak med inslag av fat, maltvinäger, torkad frukt, körsbär, nötter, farinsocker och kryddor.
Beska
Fyllighet
Sötma
Serveringstips
Serveras vid 6-8°C som aperitif eller sällskapsdryck.
Aperitif
Sällskapsdryck
Serveringstips
Serveras vid 6-8°C som aperitif eller sällskapsdryck.
Aperitif
Sällskapsdryck
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Amka Vinimport AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Amka Vinimport AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Råvaror
Kornmalt, vete och humle.
Producent
Brouwerij Omer Vander Ghinste
Om producenten
Det familjeägda bryggeriet Omer Vander Ghinste grundades 1892, och ligger i byn, Bellegem, i västra Flandern, nära den franska gränsen.
Tillverkning
Flamländsk röd och brun öl är varmjästa ölsorter och kommer ursprungligen från Flandern i västra Belgien. Efter första jäsningen lagras ölet i ekfat. I faten finns det mjölksyrebakterier som ger ölet en tydlig syrlig smak. Även inblandning från andra mikroorganismer, som brettanomyces förekommer. Det är vanligt att man blandar ny och lagrad öl för att få fram rätt balans på syrligheten. Idag lagras en del sorter på ståltank och då tillsätter man mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer för att få fram den syrliga smaken. Färgerna sägs skilja sig åt om ölet kommer från västra Flandern (mer röd i färgen) eller östra delen (mer brun i färgen). En annan indelning utgår från hur länge vörten kokar, ju längre koktid, desto brunare färg. Smakmässigt kan rödölen uppfattas som mer syrlig och mindre fyllig än den bruna ölen som kan uppfattas som något fylligare och mustigare.
Visste du att...
Laktobaciller, eller mjölksyrebakterier, spelar en roll hos flera typer av drycker. När de förekommer i öltillverkning ger det ölet syra, som i en berliner weisse eller en lambic. Även i vintillverkning är denna bakterie viktig, men i vin gör bakterierna att syran blir mjukare. De flesta röda och en del vita viner genomgår så kallad malolaktisk omvandling. I den processen omvandlar lactobacillerna den skarpare äppelsyran i vinet till mildare mjölksyra.
Råvaror
Kornmalt, vete och humle.
Producent
Brouwerij Omer Vander Ghinste
Om producenten
Det familjeägda bryggeriet Omer Vander Ghinste grundades 1892, och ligger i byn, Bellegem, i västra Flandern, nära den franska gränsen.
Tillverkning
Flamländsk röd och brun öl är varmjästa ölsorter och kommer ursprungligen från Flandern i västra Belgien. Efter första jäsningen lagras ölet i ekfat. I faten finns det mjölksyrebakterier som ger ölet en tydlig syrlig smak. Även inblandning från andra mikroorganismer, som brettanomyces förekommer. Det är vanligt att man blandar ny och lagrad öl för att få fram rätt balans på syrligheten. Idag lagras en del sorter på ståltank och då tillsätter man mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer för att få fram den syrliga smaken. Färgerna sägs skilja sig åt om ölet kommer från västra Flandern (mer röd i färgen) eller östra delen (mer brun i färgen). En annan indelning utgår från hur länge vörten kokar, ju längre koktid, desto brunare färg. Smakmässigt kan rödölen uppfattas som mer syrlig och mindre fyllig än den bruna ölen som kan uppfattas som något fylligare och mustigare.
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Amka Vinimport AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förslutning
Kronkapsyl
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
1/9 - 2014
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Amka Vinimport AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förslutning
Kronkapsyl
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.