Tillverkad i
StorbritannienBurk
·
440 ml
·
4,5 % vol.
Nr 13209
39:90
+ pant 1 kr
90:68 kr/l
Maltig smak med sötma, inslag av mörkt bröd, jordnötter, vanilj, torkad frukt, sirap, kaffe. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck.
Beska
Fyllighet
Sötma
Innehåller: Kornmalt, havre, vete, laktos
Innehåller: Kornmalt, havre, vete, laktos
Färg
Mörkbrun färg.
Doft
Stor doft med inslag av jordnötter, vanilj, torkad frukt, kaffe och mörkt bröd.
Smak
Maltig smak med sötma, inslag av mörkt bröd, jordnötter, vanilj, torkad frukt, sirap, kaffe.
Beska
Fyllighet
Sötma
Färg
Mörkbrun färg.
Doft
Stor doft med inslag av jordnötter, vanilj, torkad frukt, kaffe och mörkt bröd.
Smak
Maltig smak med sötma, inslag av mörkt bröd, jordnötter, vanilj, torkad frukt, sirap, kaffe.
Beska
Fyllighet
Sötma
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck.
Sällskapsdryck
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck.
Sällskapsdryck
Förpackningens klimatavtryck
Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.
Förpackningens klimatavtryck
Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.
Råvaror
Kornmalt, havre, vete, laktos och naturliga smakämnen.
Producent
Buxton Brewery
Om producenten
Buxton Brewery ligger i staden med samma namn cirka två mil sydost om Manchester.
Tillverkning
Porter och stout är vanligtvis varmjästa, det vill säga de har jäst vid rumstemperatur. Söt porter och stout kan dels få sin sötma från laktos, mjölksocker, som i cream eller milk stout, då jästen inte kan jäsa denna typ av socker. Sötman kan också komma av att man tillför extra mycket malt, vilket gör att det blir maltsocker kvar efter jäsningen.
Visste du att...
Öltyperna porter och stout kommer ursprungligen från de brittiska öarna. Portern har kommit att förknippas med London och en lite sötare typ av den mörka drycken, medan stout förknippas med Irland och en lite fylligare och torrare typ. Idag bryggs dock både porter och stout på många håll runt om i världen och med varierande grad av sötma.
Råvaror
Kornmalt, havre, vete, laktos och naturliga smakämnen.
Producent
Buxton Brewery
Om producenten
Buxton Brewery ligger i staden med samma namn cirka två mil sydost om Manchester.
Tillverkning
Porter och stout är vanligtvis varmjästa, det vill säga de har jäst vid rumstemperatur. Söt porter och stout kan dels få sin sötma från laktos, mjölksocker, som i cream eller milk stout, då jästen inte kan jäsa denna typ av socker. Sötman kan också komma av att man tillför extra mycket malt, vilket gör att det blir maltsocker kvar efter jäsningen.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Neptunium AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
18/10 - 2024
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Neptunium AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
18/10 - 2024