Tillverkad i
TysklandFlaska
·
330 ml
·
6,7 % vol.
Nr 1589
27:90
84:55 kr/l
Nyanserad, maltig smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av fruktkaka, mörk sirap, kryddor, pomerans, kaffe, kakao och nötter. Serveras vid 10-12°C till rätter av mörkt kött eller som sällskapsdryck.
Beska
Fyllighet
Sötma
Innehåller: KORNMALT
Innehåller: KORNMALT
Färg
Mörk, brunröd färg.
Doft
Nyanserad, maltig doft med inslag av fruktkaka, mörk sirap, kryddor, pomerans, kaffe och nötter.
Smak
Nyanserad, maltig smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av fruktkaka, mörk sirap, kryddor, pomerans, kaffe, kakao och nötter.
Beska
Fyllighet
Sötma
Färg
Mörk, brunröd färg.
Doft
Nyanserad, maltig doft med inslag av fruktkaka, mörk sirap, kryddor, pomerans, kaffe och nötter.
Smak
Nyanserad, maltig smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av fruktkaka, mörk sirap, kryddor, pomerans, kaffe, kakao och nötter.
Beska
Fyllighet
Sötma
Serveringstips
Serveras vid 10-12°C till rätter av mörkt kött eller som sällskapsdryck.
Lamm
Nöt
Sällskapsdryck
Vilt
Serveringstips
Serveras vid 10-12°C till rätter av mörkt kött eller som sällskapsdryck.
Lamm
Nöt
Sällskapsdryck
Vilt
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Råvaror
Kornmalt och humle.
Producent
Brauerei Aying
Om producenten
Brauerei Aying grundades 1877 och har sitt säte i staden Aying i Bavaria i södra Tyskland.
Tillverkning
Detta öl är, som all annan lager kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur. Vid kalljäsning får ölet mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier.
Visste du att...
I slutet av 1700-talet, på klostret Neudeck ob der Au i München, bryggde munkarna ett ”flytande bröd” för att klara av fasteperioden. Munkarna döpte ölet till salvator, som är latin för frälsare. Idag döps många dubbelbockar till något som slutar på ”-ator” just för att hedra det första dubbelbocksölet.
Råvaror
Kornmalt och humle.
Producent
Brauerei Aying
Om producenten
Brauerei Aying grundades 1877 och har sitt säte i staden Aying i Bavaria i södra Tyskland.
Tillverkning
Detta öl är, som all annan lager kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur. Vid kalljäsning får ölet mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier.
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Brill & Co AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
1/9 - 2015
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Brill & Co AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
1/9 - 2015