Tillverkad i
SverigeBurk
·
330 ml
·
4,5 % vol.
+ pant 1 kr
48:18 kr/l
Bärig smak med sötma och tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av äpplen Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter.
Sockerhalt
6,5 g/100ml
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Innehåller: Sulfiter
Innehåller: Sulfiter
Färg
Ljus, blårosa färg.
Doft
Bärig doft med tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av äpplen.
Smak
Bärig smak med sötma och tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av äpplen
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Färg
Ljus, blårosa färg.
Doft
Bärig doft med tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av äpplen.
Smak
Bärig smak med sötma och tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av äpplen
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter.
Dessert
Sällskapsdryck
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter.
Dessert
Sällskapsdryck

Innehåller 1 standardglas
Burk · 330 ml · 4,5 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Innehåller 1 standardglas
Burk · 330 ml · 4,5 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck

Burk
330 ml
188 g CO2e/l
Klimatavtryck
Lägre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Lägre = förpackningar med avtryck i intervallet 0–400 g CO2e/l.
Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.
Förpackningens klimatavtryck

Burk
330 ml
188 g CO2e/l
Klimatavtryck
Lägre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Lägre = förpackningar med avtryck i intervallet 0–400 g CO2e/l.
Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.
Producent
Kiviks Musteri
Om producenten
I slutet av 1800-talet planterade Henric Åkesson de första äppelträden på Österlen, detta blev landets första yrkesmässiga äppelodling. Kiviks Musteri grundades 1935 av Henrics son Ivar, som byggde ett musteri i äppelodlingen. 1950 togs hans son över i sin tur, och moderniserade och utvecklade företaget. Idag drivs familjeföretaget av fjärde generationen Åkesson. Kiviks musteri tillverkar flera olika frukt- och bärprodukter, främst av nordiska frukter och bär, med fokus på äpplen.
Visste du att...
Från och med 1 juli 2005 har Sverige egna regler för cider. Cider i Sverige ska vara framställd genom jäsning av äppel- och/eller päronmust. Beteckningarna päroncider eller äppelcider används då andelen juice från päron eller äpple överstiger 50 procent av den ingående mängden juice. Det är tillåtet att smaksätta med naturliga aromer, ojäst fruktjuice av äpple eller päron samt socker. Svensk cider får också kolsyras.
Producent
Kiviks Musteri
Om producenten
I slutet av 1800-talet planterade Henric Åkesson de första äppelträden på Österlen, detta blev landets första yrkesmässiga äppelodling. Kiviks Musteri grundades 1935 av Henrics son Ivar, som byggde ett musteri i äppelodlingen. 1950 togs hans son över i sin tur, och moderniserade och utvecklade företaget. Idag drivs familjeföretaget av fjärde generationen Åkesson. Kiviks musteri tillverkar flera olika frukt- och bärprodukter, främst av nordiska frukter och bär, med fokus på äpplen.
Visste du att...
Från och med 1 juli 2005 har Sverige egna regler för cider. Cider i Sverige ska vara framställd genom jäsning av äppel- och/eller päronmust. Beteckningarna päroncider eller äppelcider används då andelen juice från päron eller äpple överstiger 50 procent av den ingående mängden juice. Det är tillåtet att smaksätta med naturliga aromer, ojäst fruktjuice av äpple eller päron samt socker. Svensk cider får också kolsyras.
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Kiviks Musteri AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
4/3 - 2024
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Kiviks Musteri AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
4/3 - 2024
Kunskap & inspiration
Visste du att?
Drycker som tar hänsyn till miljö, klimat och social hållbarhet utgör våra mest hållbara drycker.

Cider & blanddrycker
Cider
Torr/halvtorr
Kiviks
Äppelcider rosé med smak av jordgubb
Tillverkad i Sverige
Burk
·
330 ml
·
4,5 % vol.
+ pant 1 kr
48:18 kr/l
Bärig smak med sötma och tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av äpplen Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter.
Sockerhalt
6,5 g/100ml
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Produktinformation
Producent
Kiviks Musteri
Om producenten
I slutet av 1800-talet planterade Henric Åkesson de första äppelträden på Österlen, detta blev landets första yrkesmässiga äppelodling. Kiviks Musteri grundades 1935 av Henrics son Ivar, som byggde ett musteri i äppelodlingen. 1950 togs hans son över i sin tur, och moderniserade och utvecklade företaget. Idag drivs familjeföretaget av fjärde generationen Åkesson. Kiviks musteri tillverkar flera olika frukt- och bärprodukter, främst av nordiska frukter och bär, med fokus på äpplen.
Visste du att...
Från och med 1 juli 2005 har Sverige egna regler för cider. Cider i Sverige ska vara framställd genom jäsning av äppel- och/eller päronmust. Beteckningarna päroncider eller äppelcider används då andelen juice från päron eller äpple överstiger 50 procent av den ingående mängden juice. Det är tillåtet att smaksätta med naturliga aromer, ojäst fruktjuice av äpple eller päron samt socker. Svensk cider får också kolsyras.
Allergener
Innehåller: Sulfiter
Smakbeskrivning
Färg
Ljus, blårosa färg.
Doft
Bärig doft med tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av äpplen.
Smak
Bärig smak med sötma och tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av äpplen
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Passar till
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter.
Dessert
Sällskapsdryck
Hållbarhet
Förpackningens klimatavtryck

Burk
330 ml
188 g CO2e/l
Klimatavtryck
Lägre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Lägre = förpackningar med avtryck i intervallet 0–400 g CO2e/l.
Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.
Övrigt
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Kiviks Musteri AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
4/3 - 2024