Flaska
·
700 ml
·
40 % vol.
Nr 41641
299:-
427:14 kr/l
Nyanserad, kryddig smak med inslag av gråpäron, gräs, mandel, honung och arrak. Används som drinkingrediens.
Innehåller: Inga Allergener
Innehåller: Inga Allergener
Färg
Vattenklar färg.
Doft
Nyanserad, kryddig doft med inslag av päron, torkade örter, mandelblommor, honung och arrak.
Smak
Nyanserad, kryddig smak med inslag av gråpäron, gräs, mandel, honung och arrak.
Färg
Vattenklar färg.
Doft
Nyanserad, kryddig doft med inslag av päron, torkade örter, mandelblommor, honung och arrak.
Smak
Nyanserad, kryddig smak med inslag av gråpäron, gräs, mandel, honung och arrak.
Serveringstips
Används som drinkingrediens.
Serveringstips
Används som drinkingrediens.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Ursprung
Martinique ligger mellan Dominica och Saint Lucia i Franska Antillerna, Västindien.
Producent
Rhum Clément
Om producenten
Rhum Clément grundades av borgmästaren i Le François, Homère Clément, 1887. Han ville tillhandahålla arbete åt lokalbefolkningen och började fokusera på spritproduktion. Inspirationen tog han från den franska cognacsproduktionen och rhum agricole som stil var skapad. Företagets sprit graderas också på samma sätt som cognac och den lagrade rommen markeras som bland annat VSOP och XO.
Tillverkning
Sockerrören krossades direkt efter skörd i en typ av kar som kallas vesou. Sockerrörsjuicen jäser sen under en till två dagar i öppna jäskar vilket ger en vätska kallad grappe. Denna destilleras sedan i enkelpanna vid max 75 grader.
Skörd
Sockerrören skördades mellan februari och juni.
Visste du att...
Rom från Martinique och Guadalope gjord på sockerrörsjuice får kallas rhum agricole, "jordbruksrom". Rhum agricole framställs alltid av ren sockerrörssaft och saften jäser relativt kort tid, upp till tre dygn, och når då en alkoholhalt på ungefär fyra volymprocent innan den destilleras. Rom tillverkas vanligtvis av melass som jäser till en alkoholhalt som är dubbelt så hög då melassen innehåller mer socker än ren sockerrörssaft.
Ursprung
Martinique ligger mellan Dominica och Saint Lucia i Franska Antillerna, Västindien.
Producent
Rhum Clément
Om producenten
Rhum Clément grundades av borgmästaren i Le François, Homère Clément, 1887. Han ville tillhandahålla arbete åt lokalbefolkningen och började fokusera på spritproduktion. Inspirationen tog han från den franska cognacsproduktionen och rhum agricole som stil var skapad. Företagets sprit graderas också på samma sätt som cognac och den lagrade rommen markeras som bland annat VSOP och XO.
Tillverkning
Sockerrören krossades direkt efter skörd i en typ av kar som kallas vesou. Sockerrörsjuicen jäser sen under en till två dagar i öppna jäskar vilket ger en vätska kallad grappe. Denna destilleras sedan i enkelpanna vid max 75 grader.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
We & Wine AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
7/6 - 2024
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
We & Wine AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
7/6 - 2024