Systembolaget

Hej, får vi be om legitimation?

I mångas ögon är vi väldigt åldersfixerade. Och vi kan bara hålla med. Att be om legg är en del i vårt arbete med att skydda unga från alkohol.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol. För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Quinta Las Cabras

Sparkling Rosé Brut, 2023

Burk

·

200 ml

·

12 % vol.

Produktnummer: Nr 72303

+ pant 1 kr

195 kr/l

Bärig, mycket frisk smak med inslag av röda vinbär, körsbär, smultron och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.
38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.
7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.
E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka3 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Handla online

Beställ till en av våra butiker, ombud eller med hemleverans.

Hitta varan i butik

Se om varan finns inne för tillfället och var du hittar den bland hyllorna.

Innehåller: Sulfiter

Innehåller: Sulfiter

Färg

Ljus, orangerosa färg.

Doft

Bärig doft med inslag av röda vinbär, körsbär, smultron och blodapelsin.

Smak

Bärig, mycket frisk smak med inslag av röda vinbär, körsbär, smultron och blodgrapefrukt.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka3 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Färg

Ljus, orangerosa färg.

Doft

Bärig doft med inslag av röda vinbär, körsbär, smultron och blodapelsin.

Smak

Bärig, mycket frisk smak med inslag av röda vinbär, körsbär, smultron och blodgrapefrukt.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka3 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Grönsaker

E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Skaldjur

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Grönsaker

E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Skaldjur

Innehåller 1,6 standardglas

Burk · 200 ml · 12 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Innehåller 1,6 standardglas

Burk · 200 ml · 12 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Förpackningens klimatavtryck

Burk

200 ml

269 g CO2e/l

Klimatavtryck

Lägre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Lägre = förpackningar med avtryck i intervallet 0–400 g CO2e/l.

Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.

Förpackningens klimatavtryck

Burk

200 ml

269 g CO2e/l

Klimatavtryck

Lägre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Lägre = förpackningar med avtryck i intervallet 0–400 g CO2e/l.

Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.

Ursprung

Druvorna till detta vin kommer från Peumo i Cachapoal som är en del av regionen Rapel, som ligger cirka åtta mil söder om Santiago. Här är dagarna varma och nätterna svala. Området påverkas mycket av de kalla vindar som kommer in från Stilla Havet längs floden Cachapoal.

Producent

Vina La Rosa

Om producenten

Familjeföretaget Viña La Rosa grundades i Puemo, Cachapoal, i början av 1900-talet. Idag drivs firman i sjunde generationen. Vingårdarna är spridda över områdena La Rosa, Cornellana och La Plamería. Vingårdarna är planterade med cabernet sauvignon, carmenère, chardonnay, sauvignon blanc, merlot, pinot noir, cabernet franc och syrah. Vinmakare är Gonzalo Carcamo och Cynthia Ortiz.

Tillverkning

Detta vin är gjort enligt tankmetoden, också känd som cuve close, charmatmetoden eller autoclave. Tankmetoden innebär att den kolsyregivande jäsningen sker i en trycktank.

Visste du att...

Mousserande vin tillverkas i regel på tre olika sätt: genom att jäsa vinet en andra gång på trycktank, tillsätta kolsyra eller genom den traditionella metoden som innebär att vinet jäst en andra gång på flaska.

Mer information

Producenten uppger att detta är veganvänligt.

Ursprung

Druvorna till detta vin kommer från Peumo i Cachapoal som är en del av regionen Rapel, som ligger cirka åtta mil söder om Santiago. Här är dagarna varma och nätterna svala. Området påverkas mycket av de kalla vindar som kommer in från Stilla Havet längs floden Cachapoal.

Producent

Vina La Rosa

Om producenten

Familjeföretaget Viña La Rosa grundades i Puemo, Cachapoal, i början av 1900-talet. Idag drivs firman i sjunde generationen. Vingårdarna är spridda över områdena La Rosa, Cornellana och La Plamería. Vingårdarna är planterade med cabernet sauvignon, carmenère, chardonnay, sauvignon blanc, merlot, pinot noir, cabernet franc och syrah. Vinmakare är Gonzalo Carcamo och Cynthia Ortiz.

Tillverkning

Detta vin är gjort enligt tankmetoden, också känd som cuve close, charmatmetoden eller autoclave. Tankmetoden innebär att den kolsyregivande jäsningen sker i en trycktank.

Sortiment

Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad. 

Leverantör

Concealed Wines AB

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.

Säljstart

1/6 - 2023

Sortiment

Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad. 

Leverantör

Concealed Wines AB

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.

Säljstart

1/6 - 2023

Kunskap & inspiration

Visste du att?

Drycker som tar hänsyn till miljö, klimat och social hållbarhet utgör våra mest hållbara drycker.

Systembolaget
Produktbild för Quinta Las Cabras

Vin

Mousserande vin

Rosé

Quinta Las Cabras

Sparkling Rosé Brut, 2023

Chile, Valle Central, Rapel, Cachapoal, Peumo

Burk

·

200 ml

·

12 % vol.

Produktnummer: Nr 72303

+ pant 1 kr

195 kr/l

Bärig, mycket frisk smak med inslag av röda vinbär, körsbär, smultron och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.
38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.
7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.
E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka3 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Produktinformation

Ursprung

Druvorna till detta vin kommer från Peumo i Cachapoal som är en del av regionen Rapel, som ligger cirka åtta mil söder om Santiago. Här är dagarna varma och nätterna svala. Området påverkas mycket av de kalla vindar som kommer in från Stilla Havet längs floden Cachapoal.

Producent

Vina La Rosa

Om producenten

Familjeföretaget Viña La Rosa grundades i Puemo, Cachapoal, i början av 1900-talet. Idag drivs firman i sjunde generationen. Vingårdarna är spridda över områdena La Rosa, Cornellana och La Plamería. Vingårdarna är planterade med cabernet sauvignon, carmenère, chardonnay, sauvignon blanc, merlot, pinot noir, cabernet franc och syrah. Vinmakare är Gonzalo Carcamo och Cynthia Ortiz.

Tillverkning

Detta vin är gjort enligt tankmetoden, också känd som cuve close, charmatmetoden eller autoclave. Tankmetoden innebär att den kolsyregivande jäsningen sker i en trycktank.

Årgång

2023

Visste du att...

Mousserande vin tillverkas i regel på tre olika sätt: genom att jäsa vinet en andra gång på trycktank, tillsätta kolsyra eller genom den traditionella metoden som innebär att vinet jäst en andra gång på flaska.

Mer information

Producenten uppger att detta är veganvänligt.

Allergener

Innehåller: Sulfiter

Smakbeskrivning

Färg

Ljus, orangerosa färg.

Doft

Bärig doft med inslag av röda vinbär, körsbär, smultron och blodapelsin.

Smak

Bärig, mycket frisk smak med inslag av röda vinbär, körsbär, smultron och blodgrapefrukt.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka3 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Passar till

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Grönsaker

E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Skaldjur

Hållbarhet

Förpackningens klimatavtryck

Burk

200 ml

269 g CO2e/l

Klimatavtryck

Lägre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Lägre = förpackningar med avtryck i intervallet 0–400 g CO2e/l.

Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.

Övrigt

Sortiment

Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad. 

Leverantör

Concealed Wines AB

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.

Säljstart

1/6 - 2023