Systembolaget

Hej, får vi be om legitimation?

I mångas ögon är vi väldigt åldersfixerade. Och vi kan bara hålla med. Att be om legg är en del i vårt arbete med att skydda unga från alkohol.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol. För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Oude Beersel

Kriek Vieille

Tillverkad i

Belgien

Flaska

·

375 ml

·

6,5 % vol.

Produktnummer: Nr 88377

186:40 kr/l

Nyanserad, bärig, mycket syrlig smak med tydlig karaktär av körsbär, inslag av hallon, kryddor, halm och blodapelsin. Serveras vid 6-8°C som aperitif eller som sällskapsdryck.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.
B27CFABA-011D-446C-9072-F25E8D287CDECreated with sketchtool.

Beska

Smakklocka2 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Sötma

Smakklocka1 av 12

Handla online

Beställ till en av våra butiker, ombud eller med hemleverans.

Hitta varan i butik

Se om varan finns inne för tillfället och var du hittar den bland hyllorna.

Innehåller: Kornmalt, vetemalt

Innehåller: Kornmalt, vetemalt

Färg

Oklar, mörkröd färg.

Doft

Nyanserad, bärig doft med tydlig karaktär av körsbär, inslag av halm, hallonvinäger, kryddor och blodapelsin.

Smak

Nyanserad, bärig, mycket syrlig smak med tydlig karaktär av körsbär, inslag av hallon, kryddor, halm och blodapelsin.

Beska

Smakklocka2 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Sötma

Smakklocka1 av 12

Färg

Oklar, mörkröd färg.

Doft

Nyanserad, bärig doft med tydlig karaktär av körsbär, inslag av halm, hallonvinäger, kryddor och blodapelsin.

Smak

Nyanserad, bärig, mycket syrlig smak med tydlig karaktär av körsbär, inslag av hallon, kryddor, halm och blodapelsin.

Beska

Smakklocka2 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Sötma

Smakklocka1 av 12

Serveringstips

Serveras vid 6-8°C som aperitif eller som sällskapsdryck.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

B27CFABA-011D-446C-9072-F25E8D287CDECreated with sketchtool.

Sällskapsdryck

Serveringstips

Serveras vid 6-8°C som aperitif eller som sällskapsdryck.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

B27CFABA-011D-446C-9072-F25E8D287CDECreated with sketchtool.

Sällskapsdryck

Innehåller 1,6 standardglas

Flaska · 375 ml · 6,5 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Innehåller 1,6 standardglas

Flaska · 375 ml · 6,5 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

375 ml

1107 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Leverantör

Brewery International Sweden AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

375 ml

1107 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Leverantör

Brewery International Sweden AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Råvaror

Kornmalt, vete, körsbär och humle.

Producent

Brouwerij Oud Beersel

Om producenten

Brouwerij Oud Beersel grundades 1882 av familjen Vandervelden.

Tillverkning

Lambic är spontanjäst öl, som jäses med jäststammar och bakterier som finns fritt i omgivningen. Jäsningen sker i flera steg under de svalare månaderna, för att undvika oönskade mikroorganismer. Förutom sedvanlig alkoholjäst är även mjölksyrabakterier och brettanomycer aktiva i jäsprocessen. De ger drycken den karaktäristiska syrligheten. Många syrliga öl smaksätts med frukt och bär, som i detta fall med körsbär, kriek.

Visste du att...

Laktobaciller, eller mjölksyrebakterier, spelar en roll hos flera typer av drycker. När de förekommer i öltillverkning ger det ölet syra, som i en berliner weisse eller en lambic. Även i vintillverkning är denna bakterie viktig, men i vin gör bakterierna att syran blir mjukare. De flesta röda och en del vita viner genomgår så kallad malolaktisk omvandling. I den processen omvandlar lactobacillerna den skarpare äppelsyran i vinet till mildare mjölksyra.

Råvaror

Kornmalt, vete, körsbär och humle.

Producent

Brouwerij Oud Beersel

Om producenten

Brouwerij Oud Beersel grundades 1882 av familjen Vandervelden.

Tillverkning

Lambic är spontanjäst öl, som jäses med jäststammar och bakterier som finns fritt i omgivningen. Jäsningen sker i flera steg under de svalare månaderna, för att undvika oönskade mikroorganismer. Förutom sedvanlig alkoholjäst är även mjölksyrabakterier och brettanomycer aktiva i jäsprocessen. De ger drycken den karaktäristiska syrligheten. Många syrliga öl smaksätts med frukt och bär, som i detta fall med körsbär, kriek.

Sortiment

Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad. 

Leverantör

Brewery International Sweden AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

1/3 - 2021

Sortiment

Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad. 

Leverantör

Brewery International Sweden AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

1/3 - 2021

Systembolaget
Produktbild för Oude Beersel

Öl

Syrlig öl

Frukt- och bärlambic

Oude Beersel

Kriek Vieille

Tillverkad i Belgien

Flaska

·

375 ml

·

6,5 % vol.

Produktnummer: Nr 88377

186:40 kr/l

Nyanserad, bärig, mycket syrlig smak med tydlig karaktär av körsbär, inslag av hallon, kryddor, halm och blodapelsin. Serveras vid 6-8°C som aperitif eller som sällskapsdryck.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.
B27CFABA-011D-446C-9072-F25E8D287CDECreated with sketchtool.

Beska

Smakklocka2 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Sötma

Smakklocka1 av 12

Produktinformation

Råvaror

Kornmalt, vete, körsbär och humle.

Producent

Brouwerij Oud Beersel

Om producenten

Brouwerij Oud Beersel grundades 1882 av familjen Vandervelden.

Tillverkning

Lambic är spontanjäst öl, som jäses med jäststammar och bakterier som finns fritt i omgivningen. Jäsningen sker i flera steg under de svalare månaderna, för att undvika oönskade mikroorganismer. Förutom sedvanlig alkoholjäst är även mjölksyrabakterier och brettanomycer aktiva i jäsprocessen. De ger drycken den karaktäristiska syrligheten. Många syrliga öl smaksätts med frukt och bär, som i detta fall med körsbär, kriek.

Visste du att...

Laktobaciller, eller mjölksyrebakterier, spelar en roll hos flera typer av drycker. När de förekommer i öltillverkning ger det ölet syra, som i en berliner weisse eller en lambic. Även i vintillverkning är denna bakterie viktig, men i vin gör bakterierna att syran blir mjukare. De flesta röda och en del vita viner genomgår så kallad malolaktisk omvandling. I den processen omvandlar lactobacillerna den skarpare äppelsyran i vinet till mildare mjölksyra.

Allergener

Innehåller: Kornmalt, vetemalt

Smakbeskrivning

Färg

Oklar, mörkröd färg.

Doft

Nyanserad, bärig doft med tydlig karaktär av körsbär, inslag av halm, hallonvinäger, kryddor och blodapelsin.

Smak

Nyanserad, bärig, mycket syrlig smak med tydlig karaktär av körsbär, inslag av hallon, kryddor, halm och blodapelsin.

Beska

Smakklocka2 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Sötma

Smakklocka1 av 12

Passar till

Serveringstips

Serveras vid 6-8°C som aperitif eller som sällskapsdryck.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

B27CFABA-011D-446C-9072-F25E8D287CDECreated with sketchtool.

Sällskapsdryck

Hållbarhet

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

375 ml

1107 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Leverantör

Brewery International Sweden AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Övrigt

Sortiment

Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad. 

Leverantör

Brewery International Sweden AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

1/3 - 2021