Flaska
·
750 ml
·
14 % vol.
798:67 kr/l
Komplext, smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe, blåbär och kokos. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Handla online
Beställ till en av våra butiker, ombud eller med hemleverans.
Hitta varan i butik
Se om varan finns inne för tillfället och var du hittar den bland hyllorna.
Innehåller: Sulfiter
Innehåller: Sulfiter
Färg
Tät, mörk, blåröd färg.
Doft
Komplex, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe och vanilj.
Smak
Komplext, smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe, blåbär och kokos.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lagringspotential
Kan lagras.
Färg
Tät, mörk, blåröd färg.
Doft
Komplex, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe och vanilj.
Smak
Komplext, smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe, blåbär och kokos.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lagringspotential
Kan lagras.
Serveringstips
Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.
Lamm
Nöt
Vilt
Serveringstips
Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.
Lamm
Nöt
Vilt
![](/images/packaging/packaging-wine-bottle.png?q=75&w=2000)
Innehåller 6,9 standardglas
Flaska · 750 ml · 14 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
![](/images/packaging/packaging-wine-bottle.png?q=75&w=2000)
Innehåller 6,9 standardglas
Flaska · 750 ml · 14 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck
![](/images/packaging/packaging-wine-bottle.png?q=75&w=2000)
Flaska
750 ml
664 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Ward Wines AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förpackningens klimatavtryck
![](/images/packaging/packaging-wine-bottle.png?q=75&w=2000)
Flaska
750 ml
664 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Ward Wines AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Råvaror
91% cabernet sauvignon och 9% cabernet franc.
Ursprung
Rutherford ligger i Napa Valley, norr om San Francisco, som är en underregion till det som kallas North Coast. De svala sommardimmorna som tränger in i floddalarna från Stilla Havet har en avgörande påverkan på klimatet och vinområdena. Generellt är somrarna långa, varma och torra, och vintrarna milda. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar i Rutherford - Red Barn, Chavez-Leeds och William-Rossi. Vingårdarna är så kallat dry farmed, det vill säga man använder sig inte av någon konstbevattning. Vinrankorna är i genomsnitt 20 år gamla.
Producent
Frog's Leap
Om producenten
Frog's Leap grundades grundades av John Williams och Larry Turley. Vineriet låg då på en gammal grodfarm - därav namnet. Larry och John gick dock skilda vägar och John flyttade för att etablera vingårdar i Rutherford i Napa. Med sig tog han varumärket Frog's Leap. Egenomen omfattar idag fem olika vingårdslägen där man framförallt odlar sauvignon blanc, cabernet sauvignon och zinfandel. Odlingarna är ekologiskt certifierade och idag består årsproduktionen av cirka en halv miljon flaskor. Vinmakare är John Williams, Paula Moschetti och Rory Williams. Vingårdarna sköts av Frank Leeds.
Lagring
Vinet har lagrats cirka ett och ett halvt år på franska ekfat, varav cirka 25 procent var nya. Under lagringen tappades vinet om två gånger.
Tillverkning
Druvorna avstjälkades och krossades. Jäsning och skalmaceration varade sedan 10-15 dagar med överpumpning av skalmassan tre gånger om dagen. Ingen tillsatt jäst användes. Efter avslutad jäsning tappades vinet över till ekfat för lagring och malolaktisk omvandling.
Jordmån
Grus, sand och lerjord.
Skörd
Druvorna skördades för hand mellan 4 och 25 september.
Visste du att...
Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippat med Bordeaux i Frankrike men har med framgång även odlats i Kalifornien, Sydafrika, Italien och Australien.
Råvaror
91% cabernet sauvignon och 9% cabernet franc.
Ursprung
Rutherford ligger i Napa Valley, norr om San Francisco, som är en underregion till det som kallas North Coast. De svala sommardimmorna som tränger in i floddalarna från Stilla Havet har en avgörande påverkan på klimatet och vinområdena. Generellt är somrarna långa, varma och torra, och vintrarna milda. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar i Rutherford - Red Barn, Chavez-Leeds och William-Rossi. Vingårdarna är så kallat dry farmed, det vill säga man använder sig inte av någon konstbevattning. Vinrankorna är i genomsnitt 20 år gamla.
Producent
Frog's Leap
Om producenten
Frog's Leap grundades grundades av John Williams och Larry Turley. Vineriet låg då på en gammal grodfarm - därav namnet. Larry och John gick dock skilda vägar och John flyttade för att etablera vingårdar i Rutherford i Napa. Med sig tog han varumärket Frog's Leap. Egenomen omfattar idag fem olika vingårdslägen där man framförallt odlar sauvignon blanc, cabernet sauvignon och zinfandel. Odlingarna är ekologiskt certifierade och idag består årsproduktionen av cirka en halv miljon flaskor. Vinmakare är John Williams, Paula Moschetti och Rory Williams. Vingårdarna sköts av Frank Leeds.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Ward Wines AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förslutning
Naturkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
14/2 - 2025
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Ward Wines AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förslutning
Naturkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Kunskap & inspiration
Visste du att?
Drycker som tar hänsyn till miljö, klimat och social hållbarhet utgör våra mest hållbara drycker.
![Produktbild för Frog's Leap](https://product-cdn.systembolaget.se/productimages/48790728/48790728_400.webp)
Vin
Rött vin
Fruktigt & Smakrikt
Frog's Leap
Estate Grown Cabernet Sauvignon, 2021
USA, Kalifornien, North Coast, Napa County, Napa Valley, Rutherford
Flaska
·
750 ml
·
14 % vol.
798:67 kr/l
Komplext, smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe, blåbär och kokos. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Produktinformation
Råvaror
91% cabernet sauvignon och 9% cabernet franc.
Ursprung
Rutherford ligger i Napa Valley, norr om San Francisco, som är en underregion till det som kallas North Coast. De svala sommardimmorna som tränger in i floddalarna från Stilla Havet har en avgörande påverkan på klimatet och vinområdena. Generellt är somrarna långa, varma och torra, och vintrarna milda. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar i Rutherford - Red Barn, Chavez-Leeds och William-Rossi. Vingårdarna är så kallat dry farmed, det vill säga man använder sig inte av någon konstbevattning. Vinrankorna är i genomsnitt 20 år gamla.
Producent
Frog's Leap
Om producenten
Frog's Leap grundades grundades av John Williams och Larry Turley. Vineriet låg då på en gammal grodfarm - därav namnet. Larry och John gick dock skilda vägar och John flyttade för att etablera vingårdar i Rutherford i Napa. Med sig tog han varumärket Frog's Leap. Egenomen omfattar idag fem olika vingårdslägen där man framförallt odlar sauvignon blanc, cabernet sauvignon och zinfandel. Odlingarna är ekologiskt certifierade och idag består årsproduktionen av cirka en halv miljon flaskor. Vinmakare är John Williams, Paula Moschetti och Rory Williams. Vingårdarna sköts av Frank Leeds.
Lagring
Vinet har lagrats cirka ett och ett halvt år på franska ekfat, varav cirka 25 procent var nya. Under lagringen tappades vinet om två gånger.
Tillverkning
Druvorna avstjälkades och krossades. Jäsning och skalmaceration varade sedan 10-15 dagar med överpumpning av skalmassan tre gånger om dagen. Ingen tillsatt jäst användes. Efter avslutad jäsning tappades vinet över till ekfat för lagring och malolaktisk omvandling.
Jordmån
Grus, sand och lerjord.
Årgång
2021
Skörd
Druvorna skördades för hand mellan 4 och 25 september.
Visste du att...
Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippat med Bordeaux i Frankrike men har med framgång även odlats i Kalifornien, Sydafrika, Italien och Australien.
Allergener
Innehåller: Sulfiter
Smakbeskrivning
Färg
Tät, mörk, blåröd färg.
Doft
Komplex, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe och vanilj.
Smak
Komplext, smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe, blåbär och kokos.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lagringspotential
Kan lagras.
Passar till
Serveringstips
Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.
Lamm
Nöt
Vilt
Hållbarhet
Förpackningens klimatavtryck
![](/images/packaging/packaging-wine-bottle.png?q=75&w=2000)
Flaska
750 ml
664 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Ward Wines AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Övrigt
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Ward Wines AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förslutning
Naturkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
14/2 - 2025