Systembolaget

Hej, får vi be om legitimation?

I mångas ögon är vi väldigt åldersfixerade. Och vi kan bara hålla med. Att be om legg är en del i vårt arbete med att skydda unga från alkohol.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol. För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Frog's Leap

Estate Grown Cabernet Sauvignon, 2021

Flaska

·

750 ml

·

14 % vol.

Produktnummer: Nr 92154

798:67 kr/l

Komplext, smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe, blåbär och kokos. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.

EA477198-ECCE-4232-94C0-0B948E47E2F0Created with sketchtool.
10D5158B-AED3-46F3-B167-1F489C76FE0DCreated with sketchtool.
E0C201F2-769A-4B3B-9EE1-D5BECD28A5BACreated with sketchtool.

Fyllighet

Smakklocka10 av 12

Strävhet

Smakklocka9 av 12

Fruktsyra

Smakklocka9 av 12

Handla online

Beställ till en av våra butiker, ombud eller med hemleverans.

Hitta varan i butik

Se om varan finns inne för tillfället och var du hittar den bland hyllorna.

Innehåller: Sulfiter

Innehåller: Sulfiter

Färg

Tät, mörk, blåröd färg.

Doft

Komplex, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe och vanilj.

Smak

Komplext, smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe, blåbär och kokos.

Fyllighet

Smakklocka10 av 12

Strävhet

Smakklocka9 av 12

Fruktsyra

Smakklocka9 av 12

Lagringspotential

Kan lagras.

Färg

Tät, mörk, blåröd färg.

Doft

Komplex, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe och vanilj.

Smak

Komplext, smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe, blåbär och kokos.

Fyllighet

Smakklocka10 av 12

Strävhet

Smakklocka9 av 12

Fruktsyra

Smakklocka9 av 12

Lagringspotential

Kan lagras.

Serveringstips

Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.

EA477198-ECCE-4232-94C0-0B948E47E2F0Created with sketchtool.

Lamm

10D5158B-AED3-46F3-B167-1F489C76FE0DCreated with sketchtool.

Nöt

E0C201F2-769A-4B3B-9EE1-D5BECD28A5BACreated with sketchtool.

Vilt

Serveringstips

Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.

EA477198-ECCE-4232-94C0-0B948E47E2F0Created with sketchtool.

Lamm

10D5158B-AED3-46F3-B167-1F489C76FE0DCreated with sketchtool.

Nöt

E0C201F2-769A-4B3B-9EE1-D5BECD28A5BACreated with sketchtool.

Vilt

Innehåller 6,9 standardglas

Flaska · 750 ml · 14 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Innehåller 6,9 standardglas

Flaska · 750 ml · 14 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

664 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Leverantör

Ward Wines AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

664 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Leverantör

Ward Wines AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Råvaror

91% cabernet sauvignon och 9% cabernet franc.

Ursprung

Rutherford ligger i Napa Valley, norr om San Francisco, som är en underregion till det som kallas North Coast. De svala sommardimmorna som tränger in i floddalarna från Stilla Havet har en avgörande påverkan på klimatet och vinområdena. Generellt är somrarna långa, varma och torra, och vintrarna milda. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar i Rutherford - Red Barn, Chavez-Leeds och William-Rossi. Vingårdarna är så kallat dry farmed, det vill säga man använder sig inte av någon konstbevattning. Vinrankorna är i genomsnitt 20 år gamla.

Producent

Frog's Leap

Om producenten

Frog's Leap grundades grundades av John Williams och Larry Turley. Vineriet låg då på en gammal grodfarm - därav namnet. Larry och John gick dock skilda vägar och John flyttade för att etablera vingårdar i Rutherford i Napa. Med sig tog han varumärket Frog's Leap. Egenomen omfattar idag fem olika vingårdslägen där man framförallt odlar sauvignon blanc, cabernet sauvignon och zinfandel. Odlingarna är ekologiskt certifierade och idag består årsproduktionen av cirka en halv miljon flaskor. Vinmakare är John Williams, Paula Moschetti och Rory Williams. Vingårdarna sköts av Frank Leeds.

Lagring

Vinet har lagrats cirka ett och ett halvt år på franska ekfat, varav cirka 25 procent var nya. Under lagringen tappades vinet om två gånger.

Tillverkning

Druvorna avstjälkades och krossades. Jäsning och skalmaceration varade sedan 10-15 dagar med överpumpning av skalmassan tre gånger om dagen. Ingen tillsatt jäst användes. Efter avslutad jäsning tappades vinet över till ekfat för lagring och malolaktisk omvandling.

Jordmån

Grus, sand och lerjord.

Skörd

Druvorna skördades för hand mellan 4 och 25 september.

Visste du att...

Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippat med Bordeaux i Frankrike men har med framgång även odlats i Kalifornien, Sydafrika, Italien och Australien.

Råvaror

91% cabernet sauvignon och 9% cabernet franc.

Ursprung

Rutherford ligger i Napa Valley, norr om San Francisco, som är en underregion till det som kallas North Coast. De svala sommardimmorna som tränger in i floddalarna från Stilla Havet har en avgörande påverkan på klimatet och vinområdena. Generellt är somrarna långa, varma och torra, och vintrarna milda. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar i Rutherford - Red Barn, Chavez-Leeds och William-Rossi. Vingårdarna är så kallat dry farmed, det vill säga man använder sig inte av någon konstbevattning. Vinrankorna är i genomsnitt 20 år gamla.

Producent

Frog's Leap

Om producenten

Frog's Leap grundades grundades av John Williams och Larry Turley. Vineriet låg då på en gammal grodfarm - därav namnet. Larry och John gick dock skilda vägar och John flyttade för att etablera vingårdar i Rutherford i Napa. Med sig tog han varumärket Frog's Leap. Egenomen omfattar idag fem olika vingårdslägen där man framförallt odlar sauvignon blanc, cabernet sauvignon och zinfandel. Odlingarna är ekologiskt certifierade och idag består årsproduktionen av cirka en halv miljon flaskor. Vinmakare är John Williams, Paula Moschetti och Rory Williams. Vingårdarna sköts av Frank Leeds.

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Ward Wines AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Förslutning

Naturkork

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

14/2 - 2025

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Ward Wines AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Förslutning

Naturkork

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Kunskap & inspiration

Visste du att?

Drycker som tar hänsyn till miljö, klimat och social hållbarhet utgör våra mest hållbara drycker.

Systembolaget
Produktbild för Frog's Leap

Vin

Rött vin

Fruktigt & Smakrikt

Frog's Leap

Estate Grown Cabernet Sauvignon, 2021

USA, Kalifornien, North Coast, Napa County, Napa Valley, Rutherford

Flaska

·

750 ml

·

14 % vol.

Produktnummer: Nr 92154

798:67 kr/l

Komplext, smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe, blåbär och kokos. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.

EA477198-ECCE-4232-94C0-0B948E47E2F0Created with sketchtool.
10D5158B-AED3-46F3-B167-1F489C76FE0DCreated with sketchtool.
E0C201F2-769A-4B3B-9EE1-D5BECD28A5BACreated with sketchtool.

Fyllighet

Smakklocka10 av 12

Strävhet

Smakklocka9 av 12

Fruktsyra

Smakklocka9 av 12

Produktinformation

Råvaror

91% cabernet sauvignon och 9% cabernet franc.

Ursprung

Rutherford ligger i Napa Valley, norr om San Francisco, som är en underregion till det som kallas North Coast. De svala sommardimmorna som tränger in i floddalarna från Stilla Havet har en avgörande påverkan på klimatet och vinområdena. Generellt är somrarna långa, varma och torra, och vintrarna milda. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar i Rutherford - Red Barn, Chavez-Leeds och William-Rossi. Vingårdarna är så kallat dry farmed, det vill säga man använder sig inte av någon konstbevattning. Vinrankorna är i genomsnitt 20 år gamla.

Producent

Frog's Leap

Om producenten

Frog's Leap grundades grundades av John Williams och Larry Turley. Vineriet låg då på en gammal grodfarm - därav namnet. Larry och John gick dock skilda vägar och John flyttade för att etablera vingårdar i Rutherford i Napa. Med sig tog han varumärket Frog's Leap. Egenomen omfattar idag fem olika vingårdslägen där man framförallt odlar sauvignon blanc, cabernet sauvignon och zinfandel. Odlingarna är ekologiskt certifierade och idag består årsproduktionen av cirka en halv miljon flaskor. Vinmakare är John Williams, Paula Moschetti och Rory Williams. Vingårdarna sköts av Frank Leeds.

Lagring

Vinet har lagrats cirka ett och ett halvt år på franska ekfat, varav cirka 25 procent var nya. Under lagringen tappades vinet om två gånger.

Tillverkning

Druvorna avstjälkades och krossades. Jäsning och skalmaceration varade sedan 10-15 dagar med överpumpning av skalmassan tre gånger om dagen. Ingen tillsatt jäst användes. Efter avslutad jäsning tappades vinet över till ekfat för lagring och malolaktisk omvandling.

Jordmån

Grus, sand och lerjord.

Årgång

2021

Skörd

Druvorna skördades för hand mellan 4 och 25 september.

Visste du att...

Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippat med Bordeaux i Frankrike men har med framgång även odlats i Kalifornien, Sydafrika, Italien och Australien.

Allergener

Innehåller: Sulfiter

Smakbeskrivning

Färg

Tät, mörk, blåröd färg.

Doft

Komplex, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe och vanilj.

Smak

Komplext, smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, plommon, ceder, mörka körsbär, kaffe, blåbär och kokos.

Fyllighet

Smakklocka10 av 12

Strävhet

Smakklocka9 av 12

Fruktsyra

Smakklocka9 av 12

Lagringspotential

Kan lagras.

Passar till

Serveringstips

Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.

EA477198-ECCE-4232-94C0-0B948E47E2F0Created with sketchtool.

Lamm

10D5158B-AED3-46F3-B167-1F489C76FE0DCreated with sketchtool.

Nöt

E0C201F2-769A-4B3B-9EE1-D5BECD28A5BACreated with sketchtool.

Vilt

Hållbarhet

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

664 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Leverantör

Ward Wines AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Övrigt

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Ward Wines AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Förslutning

Naturkork

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

14/2 - 2025