Flaska
·
750 ml
·
11,5 % vol.
Nr 92214
179:-
238:67 kr/l
Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Odling & Produktion
Ekologiskt
Innehåller: Sulfiter
Innehåller: Sulfiter
Färg
Ljus, orangerosa färg.
Doft
Bärig doft med inslag av smultron, gummi, vitpeppar, örter och vattenmelon.
Smak
Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Färg
Ljus, orangerosa färg.
Doft
Bärig doft med inslag av smultron, gummi, vitpeppar, örter och vattenmelon.
Smak
Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.
Aperitif
Fisk
Fågel
Grönsaker
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.
Aperitif
Fisk
Fågel
Grönsaker
Ekologiskt
Drycken har en eller flera ekologiska miljöcertifieringar som syns på förpackningen och säkerställer höga miljökrav i odlingen och produktionen.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Ekologiskt
Drycken har en eller flera ekologiska miljöcertifieringar som syns på förpackningen och säkerställer höga miljökrav i odlingen och produktionen.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Råvaror
Huvudsakligen pinot noir samt en mindre del trepat.
Ursprung
Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava men merparten kommer, precis som detta vin, från Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan Alt Penedès och Baix Penedès.
Producent
Celler Jan Vidal SL
Om producenten
Celler Jan Vidal ligger några mil söder om Barcelona i Baix Penedès. Här har familjen odlat vin sedan mitten av 1900-talet. Förutom druvor odlar man även oliver.
Lagring
Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna cava har lagrats ett år och tio månader på sin jästfällning.
Tillverkning
Cava tillverkas alltid enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.
Årgång
2021
Visste du att...
Aperitif är ett franskt ord som har samma betydelse som aptitretare. En aperitif serveras därför ofta som välkomstdrink. En aperitif är vanligtvis väldigt syrlig eller bitter. Både beska och syra gör nämligen att vi får igång aptiten.
Råvaror
Huvudsakligen pinot noir samt en mindre del trepat.
Ursprung
Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava men merparten kommer, precis som detta vin, från Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan Alt Penedès och Baix Penedès.
Producent
Celler Jan Vidal SL
Om producenten
Celler Jan Vidal ligger några mil söder om Barcelona i Baix Penedès. Här har familjen odlat vin sedan mitten av 1900-talet. Förutom druvor odlar man även oliver.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Sigva Partner in Wine AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
7/6 - 2024
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Sigva Partner in Wine AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
7/6 - 2024