Systembolaget

Hej, får vi be om legitimation?

I mångas ögon är vi väldigt åldersfixerade. Och vi kan bara hålla med. Att be om legg är en del i vårt arbete med att skydda unga från alkohol.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol. För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Cuvée Royale Blanc de Blancs

Simonsig Estate, 2021

Flaska

·

750 ml

·

12 % vol.

Produktnummer: Nr 95048

305:33 kr/l

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, vit choklad, nötter, persika och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.
38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.
7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.
E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Innehåller: Sulfiter

Innehåller: Sulfiter

Färg

Ljusgul färg.

Doft

Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, mineral, rostat bröd, nötter, persika och citron.

Smak

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, vit choklad, nötter, persika och citron.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Färg

Ljusgul färg.

Doft

Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, mineral, rostat bröd, nötter, persika och citron.

Smak

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, vit choklad, nötter, persika och citron.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Grönsaker

E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Skaldjur

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Grönsaker

E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Skaldjur

Innehåller 5,9 standardglas

Flaska · 750 ml · 12 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Innehåller 5,9 standardglas

Flaska · 750 ml · 12 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

894 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Leverantör

Tryffelsvinet AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

894 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Leverantör

Tryffelsvinet AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Råvaror

Chardonnay.

Ursprung

Stellenbosch ligger cirka fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region.

Producent

Simonsig Estate

Om producenten

Simonsig grundades 1688 av Jacques Malan. Vinhuset ägs fortfarande av familjen och idag drivs företaget av bröderna Francois, Pieter och Johan Malan. Vingårdarna omfattar 215 hektar.

Lagring

Vinet har vilat minst tre år tillsammans med sin jästfällning innan degorgering.

Tillverkning

Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

Visste du att...

Mousserande vin tillverkas i regel på tre olika sätt: genom att jäsa vinet en andra gång på trycktank, tillsätta kolsyra eller genom den traditionella metoden som innebär att vinet jäst en andra gång på flaska. I Sydafrika kallas den traditionella metoden för 'Méthode Cap Classique'.

Mer information

Producenten uppger att detta är veganvänligt.

Råvaror

Chardonnay.

Ursprung

Stellenbosch ligger cirka fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region.

Producent

Simonsig Estate

Om producenten

Simonsig grundades 1688 av Jacques Malan. Vinhuset ägs fortfarande av familjen och idag drivs företaget av bröderna Francois, Pieter och Johan Malan. Vingårdarna omfattar 215 hektar.

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Tryffelsvinet AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Förslutning

Champagnekork-natur

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

6/12 - 2024

Ursprunglig säljstart

12/10 - 2021

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Tryffelsvinet AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Förslutning

Champagnekork-natur

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Kunskap & inspiration

Visste du att?

Drycker som tar hänsyn till miljö, klimat och social hållbarhet utgör våra mest hållbara drycker.

Systembolaget
Produktbild för Cuvée Royale Blanc de Blancs

Vin

Mousserande vin

Torrt vitt

Cuvée Royale Blanc de Blancs

Simonsig Estate, 2021

Sydafrika, Western Cape, Coastal Region, Stellenbosch

Flaska

·

750 ml

·

12 % vol.

Produktnummer: Nr 95048

305:33 kr/l

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, vit choklad, nötter, persika och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.
38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.
7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.
E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Produktinformation

Råvaror

Chardonnay.

Ursprung

Stellenbosch ligger cirka fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region.

Producent

Simonsig Estate

Om producenten

Simonsig grundades 1688 av Jacques Malan. Vinhuset ägs fortfarande av familjen och idag drivs företaget av bröderna Francois, Pieter och Johan Malan. Vingårdarna omfattar 215 hektar.

Lagring

Vinet har vilat minst tre år tillsammans med sin jästfällning innan degorgering.

Tillverkning

Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

Årgång

2021

Visste du att...

Mousserande vin tillverkas i regel på tre olika sätt: genom att jäsa vinet en andra gång på trycktank, tillsätta kolsyra eller genom den traditionella metoden som innebär att vinet jäst en andra gång på flaska. I Sydafrika kallas den traditionella metoden för 'Méthode Cap Classique'.

Mer information

Producenten uppger att detta är veganvänligt.

Allergener

Innehåller: Sulfiter

Smakbeskrivning

Färg

Ljusgul färg.

Doft

Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, mineral, rostat bröd, nötter, persika och citron.

Smak

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, vit choklad, nötter, persika och citron.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Passar till

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Grönsaker

E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Skaldjur

Hållbarhet

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

894 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Leverantör

Tryffelsvinet AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Övrigt

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Tryffelsvinet AB

Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Förslutning

Champagnekork-natur

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

6/12 - 2024

Ursprunglig säljstart

12/10 - 2021