Tillverkad i
NorgeFlaska
·
375 ml
·
7 % vol.
Nr 10002
88:50
236 kr/l
Komplex, fruktig, mycket syrlig smak med inslag av fat, aprikosmarmelad, apelsin, marsipan, röda äpplen och örter. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött.
Beska
Fyllighet
Sötma
Innehåller: Kornmalt, vete, havre
Innehåller: Kornmalt, vete, havre
Färg
Mörk, gul färg.
Doft
Komplex, fruktig doft med inslag av fat, aprikosmarmelad, apelsin, marsipan, röda äpplen och honung.
Smak
Komplex, fruktig, mycket syrlig smak med inslag av fat, aprikosmarmelad, apelsin, marsipan, röda äpplen och örter.
Beska
Fyllighet
Sötma
Lagringspotential
Kan lagras.
Färg
Mörk, gul färg.
Doft
Komplex, fruktig doft med inslag av fat, aprikosmarmelad, apelsin, marsipan, röda äpplen och honung.
Smak
Komplex, fruktig, mycket syrlig smak med inslag av fat, aprikosmarmelad, apelsin, marsipan, röda äpplen och örter.
Beska
Fyllighet
Sötma
Lagringspotential
Kan lagras.
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött.
Fisk
Fläsk
Fågel
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött.
Fisk
Fläsk
Fågel
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Råvaror
Kornmalt, havre, vete och humle.
Producent
Monkey Brew
Om producenten
Monkey Brew ligger i Trondheim, Norge. Fokus ligger på humledriven IPA, syrlig öl smaksatt med frukt samt fatlagrad öl.
Lagring
Detta öl har lagrats ett till ett och ett halvt år på fat som tidigare använts till bourbon och vin. Lagringen skedde tillsammans med bakteriekulturer med mjölksyrebakterier, brettanomyces och saccharomyces.
Tillverkning
Etablerade syrliga ölstilar är exempelvis gueuze eller berliner weisse men det finns också andra sorters syrlig öl. Ursprung och bryggningsteknik kan variera.
Visste du att...
Laktobaciller, eller mjölksyrebakterier, spelar en roll hos flera typer av drycker. När de förekommer i öltillverkning ger det ölet syra, som i en berliner weisse eller en lambic. Även i vintillverkning är denna bakterie viktig, men i vin gör bakterierna att syran blir mjukare. De flesta röda och en del vita viner genomgår så kallad malolaktisk omvandling. I den processen omvandlar lactobacillerna den skarpare äppelsyran i vinet till mildare mjölksyra.
Råvaror
Kornmalt, havre, vete och humle.
Producent
Monkey Brew
Om producenten
Monkey Brew ligger i Trondheim, Norge. Fokus ligger på humledriven IPA, syrlig öl smaksatt med frukt samt fatlagrad öl.
Lagring
Detta öl har lagrats ett till ett och ett halvt år på fat som tidigare använts till bourbon och vin. Lagringen skedde tillsammans med bakteriekulturer med mjölksyrebakterier, brettanomyces och saccharomyces.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
FL Retail AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 15 st.
Säljstart
1/3 - 2024
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
FL Retail AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 15 st.
Säljstart
1/3 - 2024