Tillverkad i
JapanFlaska
·
700 ml
·
45 % vol.
964:29 kr/l
Komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula päron, klöverblommor, nougat, sultanrussin, ceder, vanilj, kanel, aprikosmarmelad och apelsin. Serveras rumstempererad som avec.
Rökighet
Innehåller: Inga allergener
Innehåller: Inga allergener
Färg
Gyllengul färg.
Doft
Komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av gula päron, klöverblommor, apelsinmarmelad, nougat, honung, aprikos, kanel och vanilj.
Smak
Komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula päron, klöverblommor, nougat, sultanrussin, ceder, vanilj, kanel, aprikosmarmelad och apelsin.
Rökighet
Färg
Gyllengul färg.
Doft
Komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av gula päron, klöverblommor, apelsinmarmelad, nougat, honung, aprikos, kanel och vanilj.
Smak
Komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula päron, klöverblommor, nougat, sultanrussin, ceder, vanilj, kanel, aprikosmarmelad och apelsin.
Rökighet
Serveringstips
Serveras rumstempererad som avec.
Avec/digestif
Serveringstips
Serveras rumstempererad som avec.
Avec/digestif
Innehåller 20,7 standardglas
Flaska · 700 ml · 45 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Innehåller 20,7 standardglas
Flaska · 700 ml · 45 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck
Flaska
700 ml
679 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Flaska
700 ml
679 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Ursprung
Japan består av 6 852 öar. De fyra största öarna är Hokkaido, Honshu, Kyushu och Shikoku.
Producent
The Nikka Whisky Distilling Co
Om producenten
År 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland, och blev den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. 1934 etablerade han Nikka Whisky och byggde sitt första destilleri i Yoichi på Hokkaido. Läget för destilleriet var otillgängligt, men Masataka ansåg att det var den bästa platsen för att kunna producera högkvalitativ whisky. Idag har firman två destillerier, på det som ligger i Toichi produceras kraftfull, rökig whisky och på det som ligger i Miyagikyo på ön Honshu produceras en mjukare whisky. Destilleriet Miyagikyo etablerades 1969.
Lagring
Denna whisky har lagrats på gamla amerikanska ekfat.
Tillverkning
Denna whisky är destillerad i en så kallad 'coffey still' - en kolumnpanna som vanligtvis används till exempelvis grainwhisky och gin. Maltwhisky destilleras annars vanligtvis i enkelpanna.
Visste du att...
Japans whisky påminner om den skotska men är ofta lättare i stilen. Mycket på grund av att tillverkningen är inspirerad av hur man tillverkar sake. Bland annat använder man ofta samma jäst som i sake - kojijäst.
Ursprung
Japan består av 6 852 öar. De fyra största öarna är Hokkaido, Honshu, Kyushu och Shikoku.
Producent
The Nikka Whisky Distilling Co
Om producenten
År 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland, och blev den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. 1934 etablerade han Nikka Whisky och byggde sitt första destilleri i Yoichi på Hokkaido. Läget för destilleriet var otillgängligt, men Masataka ansåg att det var den bästa platsen för att kunna producera högkvalitativ whisky. Idag har firman två destillerier, på det som ligger i Toichi produceras kraftfull, rökig whisky och på det som ligger i Miyagikyo på ön Honshu produceras en mjukare whisky. Destilleriet Miyagikyo etablerades 1969.
Lagring
Denna whisky har lagrats på gamla amerikanska ekfat.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Symposion AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
13/9 - 2024
Ursprunglig säljstart
30/9 - 2022
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Symposion AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
13/9 - 2024