15 % vol.
Nr 12343
139:-
370:67 kr/l
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av romrussin, kakao, mörka körsbär, nötter, mogna jordgubbar, salvia och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött eller till lagrade hårdostar.
Sockerhalt
0,6 g/100ml
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Innehåller: Sulfiter
Innehåller: Sulfiter
Färg
Mörk, röd färg.
Doft
Nyanserad, kryddig, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, nötter, romrussin, mörk choklad, salvia och kanel.
Smak
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av romrussin, kakao, mörka körsbär, nötter, mogna jordgubbar, salvia och vanilj.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lagringspotential
Kan lagras.
Färg
Mörk, röd färg.
Doft
Nyanserad, kryddig, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, nötter, romrussin, mörk choklad, salvia och kanel.
Smak
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av romrussin, kakao, mörka körsbär, nötter, mogna jordgubbar, salvia och vanilj.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lagringspotential
Kan lagras.
Serveringstips
Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött eller till lagrade hårdostar.
Lamm
Nöt
Ost
Vilt
Serveringstips
Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött eller till lagrade hårdostar.
Lamm
Nöt
Ost
Vilt
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Råvaror
70% corvina veronese, 25% rondinella och 5% cabernet sauvignon.
Ursprung
Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.
Producent
Alpha Zeta
Om producenten
Alpha Zeta grundades 1999 då den Nya Zeeländska vinmakaren Matt Thomson bestämde sig för att producera vin i Venetien.
Lagring
Vinet har lagrats ett och ett halvt år på en blandning av stora ekfat, så kallade botti, och franska barriquer.
Tillverkning
Druvklasarna lufttorkades fram till slutet av januari. Efter avstjälkning och krossning, jäste musten vid 18-20 grader med dagliga överpumpningar. Därefter följde ytterligare 20 dagars skalmaceration.
Jordmån
Lera och kalksten.
Årgång
2021
Visste du att...
Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.
Råvaror
70% corvina veronese, 25% rondinella och 5% cabernet sauvignon.
Ursprung
Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.
Producent
Alpha Zeta
Om producenten
Alpha Zeta grundades 1999 då den Nya Zeeländska vinmakaren Matt Thomson bestämde sig för att producera vin i Venetien.
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Rubic Beverages AB
Förslutning
Naturkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
1/10 - 2007
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Rubic Beverages AB
Förslutning
Naturkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.