Burk
·
330 ml
·
7 % vol.
+ pant 1 kr
105:76 kr/l
Fruktig, humlearomatisk smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av mango, passionsfrukt, grapefrukt, granskott, ananas och sockerkaka. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat.
Beska
Fyllighet
Sötma
Innehåller: Kornmalt, vetemalt, havre
Innehåller: Kornmalt, vetemalt, havre
Färg
Oklar, gul färg.
Doft
Fruktig, humlearomatisk doft med inslag av mango, passionsfrukt, granskott, ananas och sockerkaka.
Smak
Fruktig, humlearomatisk smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av mango, passionsfrukt, grapefrukt, granskott, ananas och sockerkaka.
Beska
Fyllighet
Sötma
Färg
Oklar, gul färg.
Doft
Fruktig, humlearomatisk doft med inslag av mango, passionsfrukt, granskott, ananas och sockerkaka.
Smak
Fruktig, humlearomatisk smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av mango, passionsfrukt, grapefrukt, granskott, ananas och sockerkaka.
Beska
Fyllighet
Sötma
Serveringstips
Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat.
Lamm
Nöt
Sällskapsdryck
Serveringstips
Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat.
Lamm
Nöt
Sällskapsdryck
Innehåller 1,5 standardglas
Burk · 330 ml · 7 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Innehåller 1,5 standardglas
Burk · 330 ml · 7 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck
Burk
330 ml
188 g CO2e/l
Klimatavtryck
Lägre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.
Förpackningens klimatavtryck
Burk
330 ml
188 g CO2e/l
Klimatavtryck
Lägre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.
Råvaror
Korn- och vetemalt, havre samt humle.
Producent
Poppels Bryggeri
Om producenten
Bryggeriet ligger i Jonsered. Bryggmästare är Daniel Granath. Namnet Poppels anspelar på Johan Poppelmans familjeföretag, de bedrev ölbryggning i Göteborg under flera generationer, från 1600-talet fram till 1835. En av grundarna till nuvarande Poppels Bryggeri är släkting till Johan Poppelman.
Tillverkning
Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur.
Visste du att...
Att en NEIPA eller hazy IPA är oklar beror dels på att den är ofiltrerad, men har också att göra med att man använt proteinrik malt, som exempelvis havre, samt extra mycket humle i slutet av tillverkningen.
Mer information
Producenten uppger att detta är veganvänligt.
Råvaror
Korn- och vetemalt, havre samt humle.
Producent
Poppels Bryggeri
Om producenten
Bryggeriet ligger i Jonsered. Bryggmästare är Daniel Granath. Namnet Poppels anspelar på Johan Poppelmans familjeföretag, de bedrev ölbryggning i Göteborg under flera generationer, från 1600-talet fram till 1835. En av grundarna till nuvarande Poppels Bryggeri är släkting till Johan Poppelman.
Tillverkning
Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning eller den ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt vid rumstemperatur.
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Poppels Bryggeri AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
1/8 - 2018
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Poppels Bryggeri AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
1/8 - 2018