Flaska
·
700 ml
·
40 % vol.
Nr 319
319:-
455:71 kr/l
Druvig smak med inslag av päron, halm, mandel och citrusskal. Serveras rumstempererad som digestif.
Sockerhalt
1,0 g/100ml
Innehåller: Inga allergener
Innehåller: Inga allergener
Färg
Vattenklar färg.
Doft
Druvig doft med inslag av sultanrussin, mandel, torkade örter och päron.
Smak
Druvig smak med inslag av päron, halm, mandel och citrusskal.
Färg
Vattenklar färg.
Doft
Druvig doft med inslag av sultanrussin, mandel, torkade örter och päron.
Smak
Druvig smak med inslag av päron, halm, mandel och citrusskal.
Serveringstips
Serveras rumstempererad som digestif.
Avec/digestif
Serveringstips
Serveras rumstempererad som digestif.
Avec/digestif
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Ursprung
Venetien ligger i nordöstra Italien.
Producent
Giacomo Montresor
Om producenten
Vid Gardasjöns södra strand har familjen Montresor sin bas. Deras egen vingård heter Fattoria de Cavalcaselle och på pressresterna härifrån gör man grappan med samma namn. Firman grundades 1892.
Tillverkning
Grappa tillverkas av resterna vid vintillverkning. När man pressar druvor till vin blir druvskal och stjälkar över och dessa kan destilleras till sprit. Enligt EU får beteckningen grappa bara användas för italienska pressrestdestillat. Huvudsakligen görs grappa i norra Italien, i vinregioner som Friuli, Veneto och Piemonte. Alkoholhalten ska vara minst 37,5 volymprocent och max 86 volymprocent. Grappans karaktär beror på vilket slags vin som tillverkats, hur hårt druvresterna pressas och om grappan fatlagras eller inte.
Visste du att...
Destillat av pressrester från vintillverkning, görs i många vinproducerande länder. Benämningen grappa är förbehållen pressrestdestillat från Italien.
Ursprung
Venetien ligger i nordöstra Italien.
Producent
Giacomo Montresor
Om producenten
Vid Gardasjöns södra strand har familjen Montresor sin bas. Deras egen vingård heter Fattoria de Cavalcaselle och på pressresterna härifrån gör man grappan med samma namn. Firman grundades 1892.
Tillverkning
Grappa tillverkas av resterna vid vintillverkning. När man pressar druvor till vin blir druvskal och stjälkar över och dessa kan destilleras till sprit. Enligt EU får beteckningen grappa bara användas för italienska pressrestdestillat. Huvudsakligen görs grappa i norra Italien, i vinregioner som Friuli, Veneto och Piemonte. Alkoholhalten ska vara minst 37,5 volymprocent och max 86 volymprocent. Grappans karaktär beror på vilket slags vin som tillverkats, hur hårt druvresterna pressas och om grappan fatlagras eller inte.
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Vitis Wines AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
18/9 - 1995
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Vitis Wines AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
18/9 - 1995