Tillverkad i
USAFlaska
·
700 ml
·
54,5 % vol.
855:71 kr/l
Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av vaniljkola, torkade aprikoser, kanel, lönnsirap, halm och kardemumma. Serveras som avec.
Rökighet
Innehåller: inga allergener
Innehåller: inga allergener
Färg
Ljus, orangebrun färg.
Doft
Nyanserad doft med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkade aprikoser, vaniljkola, lönnsirap, kanel, halm och kardemumma.
Smak
Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av vaniljkola, torkade aprikoser, kanel, lönnsirap, halm och kardemumma.
Rökighet
Färg
Ljus, orangebrun färg.
Doft
Nyanserad doft med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkade aprikoser, vaniljkola, lönnsirap, kanel, halm och kardemumma.
Smak
Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av vaniljkola, torkade aprikoser, kanel, lönnsirap, halm och kardemumma.
Rökighet
Serveringstips
Serveras som avec.
Avec/digestif
Serveringstips
Serveras som avec.
Avec/digestif
Innehåller 25,1 standardglas
Flaska · 700 ml · 54,5 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Innehåller 25,1 standardglas
Flaska · 700 ml · 54,5 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck
Flaska
700 ml
679 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Flaska
700 ml
679 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Producent
Ross & Squibb Distillery
Om producenten
År 1847 grundade Georg Ross Rossville Distillery och cirka 20 år senare, 1869, grundades W.B Squibb & Co Distillery av William P. Squibb. År 1821 köpte George Remus båda verksamheterna och slog ihop dem till Ross & Squibb Distillery. Destilleriet ligger i Lawrenceburg, Indiana, i USA. Staden är känd för sin rågwhiskey (rye) och har sedan mitten av 1800-talet varit känd som "whiskey city". Master Distiller är ian Stirsman.
Lagring
Denna whisky har lagrats sex år på nya amerikanska ekfat om 200 liter. Faten har en kolningsgrad om char #3 vilket sker genom kolning under 35 sekunder.
Tillverkning
Bourbon destilleras oftast i kolonnapparat men även enkelpanna förekommer. Numera kan bourbon tillverkas var som helst. En så kallad straight Bourbon, som denna whiskey, måste bestå av minst 51 procent majs och lagras på nya, kolade ekfat i minst två år.
Visste du att...
Denna whiskey är en så kallad "Highest Rye Whiskey" vilket innebär att den innehåller så stor andel råg som är tillåtet för en bourbon vilket är 49 procent. Innehållet, så kallad "mash bill" i denna whiskey är 51 procent majs, 39 procent råg och 10 procent mältad råg.
Producent
Ross & Squibb Distillery
Om producenten
År 1847 grundade Georg Ross Rossville Distillery och cirka 20 år senare, 1869, grundades W.B Squibb & Co Distillery av William P. Squibb. År 1821 köpte George Remus båda verksamheterna och slog ihop dem till Ross & Squibb Distillery. Destilleriet ligger i Lawrenceburg, Indiana, i USA. Staden är känd för sin rågwhiskey (rye) och har sedan mitten av 1800-talet varit känd som "whiskey city". Master Distiller är ian Stirsman.
Lagring
Denna whisky har lagrats sex år på nya amerikanska ekfat om 200 liter. Faten har en kolningsgrad om char #3 vilket sker genom kolning under 35 sekunder.
Tillverkning
Bourbon destilleras oftast i kolonnapparat men även enkelpanna förekommer. Numera kan bourbon tillverkas var som helst. En så kallad straight Bourbon, som denna whiskey, måste bestå av minst 51 procent majs och lagras på nya, kolade ekfat i minst två år.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Rewine AB
Förslutning
Naturkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
5/4 - 2024
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Rewine AB
Förslutning
Naturkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.