Råvaror
Corvina, corvinone och rondinella.
Ursprung
Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. DOC Valpolicella Ripasso gäller enbart för de röda viner som tillverkats enligt ripassometoden. Druvorna till detta vin kommer från terrasserade vingårdar som vetter från sydväst till sydöst. Odlingarna ligger 150-400 meter över havet och vinrankorna är 5-25 år gamla.
Om producenten
Vivaldi Wines drivs av Mianmichele Giacopuzzi. Vinmakare är Carlo Callari.
Tillverkning
Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.
Jordmån
Slam- och lerjord med inslag av kalk och märgel.
Skörd
Druvorna skördades för hand.
Visste du att...
Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella odlas framförallt i Venetien i nordöstra Italien. Här ingår de bland annat i viner betecknade som ripasso och amarone, den söta recioto samt i den lättare vinstilen bardolino.