Tillverkad i
ItalienFlaska
·
500 ml
·
40 % vol.
Nr 723
229:-
458 kr/l
Simmig, mycket söt, kryddig smak med tydlig karaktär av stjärnanis, inslag av svartpeppar. Serveras kyld, eller används som drinkingrediens.
Sockerhalt
37,3 g/100ml
Innehåller: inga allergener
Innehåller: inga allergener
Färg
Vattenklar färg.
Doft
Stor, kryddig doft med tydlig karaktär av stjärnanis, inslag av svartpeppar.
Smak
Simmig, mycket söt, kryddig smak med tydlig karaktär av stjärnanis, inslag av svartpeppar.
Färg
Vattenklar färg.
Doft
Stor, kryddig doft med tydlig karaktär av stjärnanis, inslag av svartpeppar.
Smak
Simmig, mycket söt, kryddig smak med tydlig karaktär av stjärnanis, inslag av svartpeppar.
Serveringstips
Serveras kyld, eller används som drinkingrediens.
Serveringstips
Serveras kyld, eller används som drinkingrediens.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Producent
Molinari
Om producenten
Angelo Molinari tog fram receptet till örtlikören Molinari Sambuca Extra 1945. Han var en erfaren "liquorista" - en likörblandare - i Civitavecchia, en italiensk stad i Lazio. På 1950-talet kom det stora genombrottet när caféerna i Rom började servera örtlikören tillsammans med tre rostade kaffebönor. Molinari sägs vara världens största enskilda inköpare av stjärnanis, vilken är huvudkryddan i den drycken. Idag leds firman av andra och tredje generationen.
Visste du att...
Sambuca brukar förknippas med proceduren ”Con tre mosce”, i vilken man hettar upp drycken och låter den brinna en kort stund innan den serveras med de tre kaffebönorna i.
Producent
Molinari
Om producenten
Angelo Molinari tog fram receptet till örtlikören Molinari Sambuca Extra 1945. Han var en erfaren "liquorista" - en likörblandare - i Civitavecchia, en italiensk stad i Lazio. På 1950-talet kom det stora genombrottet när caféerna i Rom började servera örtlikören tillsammans med tre rostade kaffebönor. Molinari sägs vara världens största enskilda inköpare av stjärnanis, vilken är huvudkryddan i den drycken. Idag leds firman av andra och tredje generationen.
Visste du att...
Sambuca brukar förknippas med proceduren ”Con tre mosce”, i vilken man hettar upp drycken och låter den brinna en kort stund innan den serveras med de tre kaffebönorna i.
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Berntson Brands AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
1/7 - 1989
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Berntson Brands AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
1/7 - 1989