Systembolaget

Logga in

Varukorg

Startsida
Sortiment
Vin
Mousserande vin
Torrt vitt
VinMousserande vinTorrt vitt

Jeanmaire

Brut

FrankrikeChampagne

12 % vol.

Produktnummer: Nr 7430

504 kr/l

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mandelmassa, päron och citron. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur, eller som aperitif.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.
38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.
E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Sockerhalt

0,7 g/100ml

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Ingredienser

Druvor, sackaros, expeditionslikör (sackaros, vin), tiragelikör, konserveringsmedel (SULFITER)

Näringsvärde per 100 ml

  • Energi271 kJ/65 kcal
  • Fett0 g
  • Varav mättat fett0 g
  • Kolhydrat0 g
  • Varav sockerarter0.9 g
  • Protein0 g
  • Salt0 g

Ingredienser

Druvor, sackaros, expeditionslikör (sackaros, vin), tiragelikör, konserveringsmedel (SULFITER)

Näringsvärde per 100 ml

  • Energi271 kJ/65 kcal
  • Fett0 g
  • Varav mättat fett0 g
  • Kolhydrat0 g
  • Varav sockerarter0.9 g
  • Protein0 g
  • Salt0 g

Färg

Ljusgul färg.

Doft

Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, mandelmassa, päron och grapefrukt.

Smak

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mandelmassa, päron och citron.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Färg

Ljusgul färg.

Doft

Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, mandelmassa, päron och grapefrukt.

Smak

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mandelmassa, päron och citron.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur, eller som aperitif.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Skaldjur

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur, eller som aperitif.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

E199BB22-05FB-4934-AF6F-FD8FEC41AC79Created with sketchtool.

Skaldjur

Innehåller 3 standardglas

Flaska · 375 ml · 12 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Innehåller 3 standardglas

Flaska · 375 ml · 12 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

375 ml

1247 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Mer om förpackningar

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

375 ml

1247 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Råvaror

40% pinot noir, 30% meunier och 30% chardonnay.

Ursprung

Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

Producent

Jeanmaire

Lagring

Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha lagrats minst ett år på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska.

Tillverkning

Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

Visste du att...

Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

Råvaror

40% pinot noir, 30% meunier och 30% chardonnay.

Ursprung

Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

Producent

Jeanmaire

Lagring

Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha lagrats minst ett år på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska.

Sortiment

Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad. 

Leverantör

Philipson Söderberg AB

Förslutning

Champagnekork-natur

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

1/10 - 1992

Sortiment

Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad. 

Leverantör

Philipson Söderberg AB

Förslutning

Champagnekork-natur

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Ung tjej ger fingret till sina föräldrar vid middagsbordet.

Säg nej till att köpa ut

4 smarta sätt att säga nej