Flaska
·
750 ml
·
11,5 % vol.
238:67 kr/l
Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Odling & Produktion
Handla online
Tillfälligt slut online
Hitta varan i butik
Se om varan finns inne för tillfället och var du hittar den bland hyllorna.
Innehåller: Sulfiter
Innehåller: Sulfiter
Färg
Ljus, orangerosa färg.
Doft
Bärig doft med inslag av smultron, gummi, vitpeppar, örter och vattenmelon.
Smak
Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Färg
Ljus, orangerosa färg.
Doft
Bärig doft med inslag av smultron, gummi, vitpeppar, örter och vattenmelon.
Smak
Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.
Aperitif
Fisk
Fågel
Grönsaker
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.
Aperitif
Fisk
Fågel
Grönsaker

Innehåller 5,7 standardglas
Flaska · 750 ml · 11,5 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Innehåller 5,7 standardglas
Flaska · 750 ml · 11,5 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Ekologiskt
Drycken har en eller flera ekologiska miljöcertifieringar som syns på förpackningen och säkerställer höga miljökrav i odlingen och produktionen.
Förpackningens klimatavtryck

Flaska
750 ml
894 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Ekologiskt
Drycken har en eller flera ekologiska miljöcertifieringar som syns på förpackningen och säkerställer höga miljökrav i odlingen och produktionen.
Förpackningens klimatavtryck

Flaska
750 ml
894 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Råvaror
Huvudsakligen pinot noir samt en mindre del trepat.
Ursprung
Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava men merparten kommer, precis som detta vin, från Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan Alt Penedès och Baix Penedès.
Producent
Celler Jan Vidal SL
Om producenten
Celler Jan Vidal ligger några mil söder om Barcelona i Baix Penedès. Här har familjen odlat vin sedan mitten av 1900-talet. Förutom druvor odlar man även oliver.
Lagring
Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna cava har lagrats ett år och tio månader på sin jästfällning.
Tillverkning
Cava tillverkas alltid enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.
Visste du att...
Aperitif är ett franskt ord som har samma betydelse som aptitretare. En aperitif serveras därför ofta som välkomstdrink. En aperitif är vanligtvis väldigt syrlig eller bitter. Både beska och syra gör nämligen att vi får igång aptiten.
Råvaror
Huvudsakligen pinot noir samt en mindre del trepat.
Ursprung
Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava men merparten kommer, precis som detta vin, från Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan Alt Penedès och Baix Penedès.
Producent
Celler Jan Vidal SL
Om producenten
Celler Jan Vidal ligger några mil söder om Barcelona i Baix Penedès. Här har familjen odlat vin sedan mitten av 1900-talet. Förutom druvor odlar man även oliver.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Sigva Partner in Wine AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
7/6 - 2024
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Sigva Partner in Wine AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
7/6 - 2024
Kunskap & inspiration
Visste du att?
Drycker som tar hänsyn till miljö, klimat och social hållbarhet utgör våra mest hållbara drycker.

Vin
Mousserande vin
Rosé
Josep Ventosa Cava Brut Rose Organic
2021
Spanien, Cava
Flaska
·
750 ml
·
11,5 % vol.
238:67 kr/l
Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Produktinformation
Råvaror
Huvudsakligen pinot noir samt en mindre del trepat.
Ursprung
Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava men merparten kommer, precis som detta vin, från Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan Alt Penedès och Baix Penedès.
Producent
Celler Jan Vidal SL
Om producenten
Celler Jan Vidal ligger några mil söder om Barcelona i Baix Penedès. Här har familjen odlat vin sedan mitten av 1900-talet. Förutom druvor odlar man även oliver.
Lagring
Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna cava har lagrats ett år och tio månader på sin jästfällning.
Tillverkning
Cava tillverkas alltid enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.
Årgång
2021
Visste du att...
Aperitif är ett franskt ord som har samma betydelse som aptitretare. En aperitif serveras därför ofta som välkomstdrink. En aperitif är vanligtvis väldigt syrlig eller bitter. Både beska och syra gör nämligen att vi får igång aptiten.
Allergener
Innehåller: Sulfiter
Smakbeskrivning
Färg
Ljus, orangerosa färg.
Doft
Bärig doft med inslag av smultron, gummi, vitpeppar, örter och vattenmelon.
Smak
Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Passar till
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.
Aperitif
Fisk
Fågel
Grönsaker
Hållbarhet
Ekologiskt
Drycken har en eller flera ekologiska miljöcertifieringar som syns på förpackningen och säkerställer höga miljökrav i odlingen och produktionen.
Förpackningens klimatavtryck

Flaska
750 ml
894 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Övrigt
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Sigva Partner in Wine AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
7/6 - 2024