Systembolaget

Hej, får vi be om legitimation?

I mångas ögon är vi väldigt åldersfixerade. Och vi kan bara hålla med. Att be om legg är en del i vårt arbete med att skydda unga från alkohol.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol. För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Josep Ventosa Cava Brut Rose Organic

2021

Flaska

·

750 ml

·

11,5 % vol.

Produktnummer: Nr 92214

238:67 kr/l

Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.
38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.
3120E3EE-6596-4D55-8780-2CBBF5B7267DCreated with sketchtool.
7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka4 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Odling & Produktion

Handla online

Tillfälligt slut online

Hitta varan i butik

Se om varan finns inne för tillfället och var du hittar den bland hyllorna.

Innehåller: Sulfiter

Innehåller: Sulfiter

Färg

Ljus, orangerosa färg.

Doft

Bärig doft med inslag av smultron, gummi, vitpeppar, örter och vattenmelon.

Smak

Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka4 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Färg

Ljus, orangerosa färg.

Doft

Bärig doft med inslag av smultron, gummi, vitpeppar, örter och vattenmelon.

Smak

Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka4 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

3120E3EE-6596-4D55-8780-2CBBF5B7267DCreated with sketchtool.

Fågel

7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Grönsaker

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

3120E3EE-6596-4D55-8780-2CBBF5B7267DCreated with sketchtool.

Fågel

7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Grönsaker

Innehåller 5,7 standardglas

Flaska · 750 ml · 11,5 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Innehåller 5,7 standardglas

Flaska · 750 ml · 11,5 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Ekologiskt

Drycken har en eller flera ekologiska miljöcertifieringar som syns på förpackningen och säkerställer höga miljökrav i odlingen och produktionen.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

894 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Ekologiskt

Drycken har en eller flera ekologiska miljöcertifieringar som syns på förpackningen och säkerställer höga miljökrav i odlingen och produktionen.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

894 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Råvaror

Huvudsakligen pinot noir samt en mindre del trepat.

Ursprung

Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava men merparten kommer, precis som detta vin, från Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan Alt Penedès och Baix Penedès.

Producent

Celler Jan Vidal SL

Om producenten

Celler Jan Vidal ligger några mil söder om Barcelona i Baix Penedès. Här har familjen odlat vin sedan mitten av 1900-talet. Förutom druvor odlar man även oliver.

Lagring

Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna cava har lagrats ett år och tio månader på sin jästfällning.

Tillverkning

Cava tillverkas alltid enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

Visste du att...

Aperitif är ett franskt ord som har samma betydelse som aptitretare. En aperitif serveras därför ofta som välkomstdrink. En aperitif är vanligtvis väldigt syrlig eller bitter. Både beska och syra gör nämligen att vi får igång aptiten.

Råvaror

Huvudsakligen pinot noir samt en mindre del trepat.

Ursprung

Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava men merparten kommer, precis som detta vin, från Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan Alt Penedès och Baix Penedès.

Producent

Celler Jan Vidal SL

Om producenten

Celler Jan Vidal ligger några mil söder om Barcelona i Baix Penedès. Här har familjen odlat vin sedan mitten av 1900-talet. Förutom druvor odlar man även oliver.

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Sigva Partner in Wine AB

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.

Säljstart

7/6 - 2024

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Sigva Partner in Wine AB

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.

Säljstart

7/6 - 2024

Kunskap & inspiration

Visste du att?

Drycker som tar hänsyn till miljö, klimat och social hållbarhet utgör våra mest hållbara drycker.

Systembolaget
Produktbild för Josep Ventosa Cava Brut Rose Organic

Vin

Mousserande vin

Rosé

Josep Ventosa Cava Brut Rose Organic

2021

Spanien, Cava

Flaska

·

750 ml

·

11,5 % vol.

Produktnummer: Nr 92214

238:67 kr/l

Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.
38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.
3120E3EE-6596-4D55-8780-2CBBF5B7267DCreated with sketchtool.
7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka4 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Produktinformation

Råvaror

Huvudsakligen pinot noir samt en mindre del trepat.

Ursprung

Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava men merparten kommer, precis som detta vin, från Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan Alt Penedès och Baix Penedès.

Producent

Celler Jan Vidal SL

Om producenten

Celler Jan Vidal ligger några mil söder om Barcelona i Baix Penedès. Här har familjen odlat vin sedan mitten av 1900-talet. Förutom druvor odlar man även oliver.

Lagring

Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna cava har lagrats ett år och tio månader på sin jästfällning.

Tillverkning

Cava tillverkas alltid enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

Årgång

2021

Visste du att...

Aperitif är ett franskt ord som har samma betydelse som aptitretare. En aperitif serveras därför ofta som välkomstdrink. En aperitif är vanligtvis väldigt syrlig eller bitter. Både beska och syra gör nämligen att vi får igång aptiten.

Allergener

Innehåller: Sulfiter

Smakbeskrivning

Färg

Ljus, orangerosa färg.

Doft

Bärig doft med inslag av smultron, gummi, vitpeppar, örter och vattenmelon.

Smak

Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, gummi, vita vinbär, örter och blodgrapefrukt.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka4 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Passar till

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.

BFB1C07A-D68B-4EC7-A01A-5DF7BF9679B3Created with sketchtool.

Aperitif

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

3120E3EE-6596-4D55-8780-2CBBF5B7267DCreated with sketchtool.

Fågel

7754E257-7B4F-4D2E-B8C3-67ADD9FCF4A5Created with sketchtool.

Grönsaker

Hållbarhet

Ekologiskt

Drycken har en eller flera ekologiska miljöcertifieringar som syns på förpackningen och säkerställer höga miljökrav i odlingen och produktionen.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

894 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Högre = förpackningar med avtryck i intervallet 651–1475 g CO2e/l.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Övrigt

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Sigva Partner in Wine AB

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.

Säljstart

7/6 - 2024