Tillverkad i
JapanFlaska
·
720 ml
·
15 % vol.
637:50 kr/l
Nyanserad, något blommig smak med liten sötma, inslag av gråpäron, mandelblommor, grön banan, litchi och jasminris. Serveras antingen vid 10-14°C eller vid 35-45°C, gärna till sushi eller andra japanska rätter, eller serveras med is som aperitif.
Sötma
Fyllighet
Innehåller: Inga Allergener
Innehåller: Inga Allergener
Färg
Blek, nästan vattenklar, ljusgul färg med grön nyans.
Doft
Nyanserad, något blommig doft med inslag av gråpäron, mandelblommor, grön banan, honungsmelon och jasminris.
Smak
Nyanserad, något blommig smak med liten sötma, inslag av gråpäron, mandelblommor, grön banan, litchi och jasminris.
Sötma
Fyllighet
Färg
Blek, nästan vattenklar, ljusgul färg med grön nyans.
Doft
Nyanserad, något blommig doft med inslag av gråpäron, mandelblommor, grön banan, honungsmelon och jasminris.
Smak
Nyanserad, något blommig smak med liten sötma, inslag av gråpäron, mandelblommor, grön banan, litchi och jasminris.
Sötma
Fyllighet
Serveringstips
Serveras antingen vid 10-14°C eller vid 35-45°C, gärna till sushi eller andra japanska rätter, eller serveras med is som aperitif.
Aperitif
Asiatiskt
Fisk
Skaldjur
Serveringstips
Serveras antingen vid 10-14°C eller vid 35-45°C, gärna till sushi eller andra japanska rätter, eller serveras med is som aperitif.
Aperitif
Asiatiskt
Fisk
Skaldjur

Innehåller 7,1 standardglas
Flaska · 720 ml · 15 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Innehåller 7,1 standardglas
Flaska · 720 ml · 15 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck
Vi saknar information om CO2-utsläpp för den här förpackningen.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Vi saknar information om CO2-utsläpp för den här förpackningen.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Ursprung
Japan består av 6 852 öar. De fyra största öarna är Hokkaido, Honshu, Kyushu och Shikoku.
Producent
Tosa Sake Brewery
Om producenten
Varumärket Keigetsu produceras av Tosa Sake Brewery som grundades 1877 i norra Kochi.
Tillverkning
Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10 grader. Saken har en alkoholhalt på 20 volymprocent efter avslutad jäsning, och späds därefter till 14-16 volymprocent. Denna sake är en så kallad 'Junmai Daiginjo', en kvalitetsbeteckning som innebär att riset poleras ner till minst hälften av sin ursprungliga storlek, samt att alkohol inte får tillsättas vid framställningen.
Visste du att...
Sake är ett risvin från Japan som kan serveras både varm vid 35-45 grader, eller sval vid 10-14 grader. Och hur uttalar man egentligen sake? Jo, som med dubbla konsonanter - alltså 'sacke'.
Ursprung
Japan består av 6 852 öar. De fyra största öarna är Hokkaido, Honshu, Kyushu och Shikoku.
Producent
Tosa Sake Brewery
Om producenten
Varumärket Keigetsu produceras av Tosa Sake Brewery som grundades 1877 i norra Kochi.
Tillverkning
Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10 grader. Saken har en alkoholhalt på 20 volymprocent efter avslutad jäsning, och späds därefter till 14-16 volymprocent. Denna sake är en så kallad 'Junmai Daiginjo', en kvalitetsbeteckning som innebär att riset poleras ner till minst hälften av sin ursprungliga storlek, samt att alkohol inte får tillsättas vid framställningen.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Akebono Unlimited AB
Förslutning
Syntetkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
8/3 - 2024
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Akebono Unlimited AB
Förslutning
Syntetkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Kunskap & inspiration
Visste du att?
Drycker som tar hänsyn till miljö, klimat och social hållbarhet utgör våra mest hållbara drycker.