Flaska
·
750 ml
·
12,5 % vol.
Nr 93075
299:-
398:67 kr/l
Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nötter, persika och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Odling & Produktion
Ekologiskt
Innehåller: Sulfiter
Innehåller: Sulfiter
Färg
Gulbeige färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, persika och apelsin.
Smak
Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nötter, persika och apelsin.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Färg
Gulbeige färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, persika och apelsin.
Smak
Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nötter, persika och apelsin.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.
Aperitif
Fisk
Skaldjur
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.
Aperitif
Fisk
Skaldjur
Ekologiskt
Drycken har en eller flera ekologiska miljöcertifieringar som syns på förpackningen och säkerställer höga miljökrav i odlingen och produktionen.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Divine AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Ekologiskt
Drycken har en eller flera ekologiska miljöcertifieringar som syns på förpackningen och säkerställer höga miljökrav i odlingen och produktionen.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Divine AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Råvaror
76% pinot noir och 24% chardonnay.
Ursprung
Central Otago är Nya Zeelands, och ett av världens, sydligaste vinområden.
Producent
Quartz Reef Bendigo Estate Partnership
Om producenten
Quartz Reef grundades 1996 av Rudi Bauer, Trevor Scott och John Perriam. Egendomen består av 30 hektar och är certifierade för biodynamisk odling. Företagets namn kommer sig av att Nya Zealands största förekomst av kvarts ligger under vingårdarna i Bendigo. Vinmakare är Rudi Bauer.
Lagring
Vinet har lagrats två år på sin jästfällning innan degorgering.
Tillverkning
Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.
Jordmån
Jordmånen består av wanga som är en fin, sandig lössjord och molyneux, även det en lössjord men grund.
Visste du att...
Mousserande vin tillverkas i regel på tre olika sätt: genom att jäsa vinet en andra gång på trycktank, tillsätta kolsyra eller genom den traditionella metoden (Methode Traditionelle) som innebär att vinet jäst en andra gång på flaska.
Råvaror
76% pinot noir och 24% chardonnay.
Ursprung
Central Otago är Nya Zeelands, och ett av världens, sydligaste vinområden.
Producent
Quartz Reef Bendigo Estate Partnership
Om producenten
Quartz Reef grundades 1996 av Rudi Bauer, Trevor Scott och John Perriam. Egendomen består av 30 hektar och är certifierade för biodynamisk odling. Företagets namn kommer sig av att Nya Zealands största förekomst av kvarts ligger under vingårdarna i Bendigo. Vinmakare är Rudi Bauer.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Divine AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förslutning
Champagnekork-natur
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
29/9 - 2023
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Divine AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förslutning
Champagnekork-natur
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.