Systembolaget

Logga in

Varukorg

Startsida
Sortiment
Vin
Rött vin
Fruktigt & Smakrikt
VinRött vinFruktigt & Smakrikt

Spier

Creative Block 5, 2021

SydafrikaWestern CapeCoastal RegionStellenbosch

Flaska

·

750 ml

·

14 % vol.

Produktnummer: Nr 93557

265:33 kr/l

Nyanserad, mycket fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, ceder, plommon, tobak, björnbär, röd paprika, peppar och choklad. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.

EA477198-ECCE-4232-94C0-0B948E47E2F0Created with sketchtool.
10D5158B-AED3-46F3-B167-1F489C76FE0DCreated with sketchtool.
E0C201F2-769A-4B3B-9EE1-D5BECD28A5BACreated with sketchtool.

Fyllighet

Smakklocka10 av 12

Strävhet

Smakklocka9 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Innehåller: Sulfiter

Innehåller: Sulfiter

Färg

Mörk, blåröd färg.

Doft

Nyanserad, mycket fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, ceder, plommon, tobak, björnbär, röd paprika och choklad.

Smak

Nyanserad, mycket fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, ceder, plommon, tobak, björnbär, röd paprika, peppar och choklad.

Fyllighet

Smakklocka10 av 12

Strävhet

Smakklocka9 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Lagringspotential

Kan lagras.

Färg

Mörk, blåröd färg.

Doft

Nyanserad, mycket fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, ceder, plommon, tobak, björnbär, röd paprika och choklad.

Smak

Nyanserad, mycket fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, ceder, plommon, tobak, björnbär, röd paprika, peppar och choklad.

Fyllighet

Smakklocka10 av 12

Strävhet

Smakklocka9 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Lagringspotential

Kan lagras.

Serveringstips

Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.

EA477198-ECCE-4232-94C0-0B948E47E2F0Created with sketchtool.

Lamm

10D5158B-AED3-46F3-B167-1F489C76FE0DCreated with sketchtool.

Nöt

E0C201F2-769A-4B3B-9EE1-D5BECD28A5BACreated with sketchtool.

Vilt

Serveringstips

Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.

EA477198-ECCE-4232-94C0-0B948E47E2F0Created with sketchtool.

Lamm

10D5158B-AED3-46F3-B167-1F489C76FE0DCreated with sketchtool.

Nöt

E0C201F2-769A-4B3B-9EE1-D5BECD28A5BACreated with sketchtool.

Vilt

Innehåller 6,9 standardglas

Flaska · 750 ml · 14 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Innehåller 6,9 standardglas

Flaska · 750 ml · 14 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

664 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Mer om förpackningar

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

664 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Råvaror

46% cabernet sauvignon, 33% merlot, 11% cabernet franc, 6% petit verdot och 4% malbec.

Ursprung

Stellenbosch ligger cirka fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region. Vingårdarna i distriktet ligger på bergssluttningar och kyls ned av havsvindar från False Bay. Druvorna till detta vin kommer från 20 år gamla vinstockar planterade nära berget Heldenberg.

Producent

Spier Wines a Division of Spier Farm Management (Pty) Ltd

Om producenten

Spier Wines grundades av Arnout Janz år 1692, och det första vinet framställdes 1712. Cellar Master är Frans Smit. Som en följd av investeringar i vineriet, har produktionen ökat kraftigt de senaste åren. Spier Wines anläggning ligger i Stellenbosch. Förutom vineri har man också ett hotell i anslutning till egendomen.

Lagring

Vinet har lagrats ett och ett halvt år på franska ekfat om 300 liter. Cirka hälften av faten var nya och hälften ett år gamla. Efter lagringen blandades de olika druvsorterna för den slutgiltiga blenden.

Tillverkning

Druvorna kyldes ned och avstjälkades. Musten jäste därefter i rostfria ståltankar i upp till tre veckor. Efter avslutad jäsning tappades vinet över till ekfat för malolaktisk omvandling och lagring. De olika druvsorterna vinifierades för sig.

Jordmån

Nedbruten granit.

Skörd

Druvorna skördades för hand.

Visste du att...

I Sydafrika har man odlat vin i över 350 år. Historiskt dominerade olika typer av starkviner men idag har landet gjort sig känt för både fruktiga viner i lägre prisklasser och kultklassade prestigeviner. Merparten av vinerna i de högre prisklasserna kommer från Stellenbosch.

Råvaror

46% cabernet sauvignon, 33% merlot, 11% cabernet franc, 6% petit verdot och 4% malbec.

Ursprung

Stellenbosch ligger cirka fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region. Vingårdarna i distriktet ligger på bergssluttningar och kyls ned av havsvindar från False Bay. Druvorna till detta vin kommer från 20 år gamla vinstockar planterade nära berget Heldenberg.

Producent

Spier Wines a Division of Spier Farm Management (Pty) Ltd

Om producenten

Spier Wines grundades av Arnout Janz år 1692, och det första vinet framställdes 1712. Cellar Master är Frans Smit. Som en följd av investeringar i vineriet, har produktionen ökat kraftigt de senaste åren. Spier Wines anläggning ligger i Stellenbosch. Förutom vineri har man också ett hotell i anslutning till egendomen.

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Philipson Söderberg AB

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

20/9 - 2024

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

Philipson Söderberg AB

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

20/9 - 2024

Kunskap & inspiration

Ung tjej ger fingret till sina föräldrar vid middagsbordet.

Säg nej till att köpa ut

Fyra sätt att säga nej till att köpa ut

Bild på dukat bord och glas

Hur mycket går det åt?

Räkna med Dryckesplaneraren