Flaska
·
750 ml
·
14 % vol.
Nr 94702
449:-
598:67 kr/l
Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, oregano, kakao, plommon, ceder, skogshallon, lagerblad och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Innehåller: Sulfiter
Innehåller: Sulfiter
Färg
Mörk, blålila färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, oregano, kakao, plommon, viol, skogshallon, svartpeppar, charkuterier och vanilj.
Smak
Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, oregano, kakao, plommon, ceder, skogshallon, lagerblad och vanilj.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lagringspotential
Kan lagras.
Färg
Mörk, blålila färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, oregano, kakao, plommon, viol, skogshallon, svartpeppar, charkuterier och vanilj.
Smak
Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, oregano, kakao, plommon, ceder, skogshallon, lagerblad och vanilj.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lagringspotential
Kan lagras.
Serveringstips
Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Lamm
Nöt
Vilt
Serveringstips
Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Lamm
Nöt
Vilt
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Wine Affair Scandinavia AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Wine Affair Scandinavia AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Råvaror
80% garnatxa, 11% syrah och 9% cabernet sauvignon.
Ursprung
Priorat ligger cirka tio mil sydväst om Barcelona i Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från cirka 30 år gamla vinstockar som växer på 375-450 meters höjd.
Producent
Clos I Terrasses
Om producenten
Clos Erasmus grundades 1990 och drivs av den schweiziske vinmakaren Daphne Glorian. Daphne flyttade till Priorat på 1990-talet efter att hon 1988 köpt fyra terrasserade vinodlingar i området påhejad av vännerna Alvaro Palacios and Rene Barbier. Vinerna producerades från början i Alvaro Palacios källare, men när hans nya vineri stod klart tog hon över de gamla lokalerna. Idag odlas vingårdarna enligt ekologiska och biodynamiska principer. Sedan 1994 producerar hon, förutom Clos Erasmus, även ett andravin - Laurel. I samband med detta ändrade hon namnet på företaget till Clos i Terrasses. De två vinerna sälja endast i tre länder - USA, Schweiz och Sverige.
Lagring
Vinet har lagrats 16-18 månader på en kombination av franska ekfat, betongägg samt amfora.
Tillverkning
Ett dygns inledande kallmaceration följt av avstjälkning. Jäsning och skalmaceration skedde sedan på ekfat, betongägg samt i amfora.
Jordmån
Skiffer.
Årgång
2021
Skörd
Druvorna skördades för hand.
Visste du att...
Vinproduktionen i Priorat startade under 1100-talet, då kartusianmunkar från Provence i Frankrike flyttade in. Dessa munkar hade med sig plantor och tekniker för vinproduktion. Området omfattar idag 1 800 hektar vingårdar som brukas av omkring 600 vinodlare.
Råvaror
80% garnatxa, 11% syrah och 9% cabernet sauvignon.
Ursprung
Priorat ligger cirka tio mil sydväst om Barcelona i Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från cirka 30 år gamla vinstockar som växer på 375-450 meters höjd.
Producent
Clos I Terrasses
Om producenten
Clos Erasmus grundades 1990 och drivs av den schweiziske vinmakaren Daphne Glorian. Daphne flyttade till Priorat på 1990-talet efter att hon 1988 köpt fyra terrasserade vinodlingar i området påhejad av vännerna Alvaro Palacios and Rene Barbier. Vinerna producerades från början i Alvaro Palacios källare, men när hans nya vineri stod klart tog hon över de gamla lokalerna. Idag odlas vingårdarna enligt ekologiska och biodynamiska principer. Sedan 1994 producerar hon, förutom Clos Erasmus, även ett andravin - Laurel. I samband med detta ändrade hon namnet på företaget till Clos i Terrasses. De två vinerna sälja endast i tre länder - USA, Schweiz och Sverige.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Wine Affair Scandinavia AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
25/10 - 2024
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Wine Affair Scandinavia AB
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.
Säljstart
25/10 - 2024