Flaska
·
750 ml
·
12,5 % vol.
Nr 95206
199:-
265:33 kr/l
Nyanserad, fruktig, något kryddig smak med inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, skogshallon, lagerblad, peppar och blodapelsin. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Innehåller: Sulfiter
Innehåller: Sulfiter
Färg
Röd färg.
Doft
Nyanserad, fruktig, något kryddig doft med inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, skogshallon, färska örter, blodapelsin.
Smak
Nyanserad, fruktig, något kryddig smak med inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, skogshallon, lagerblad, peppar och blodapelsin.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Färg
Röd färg.
Doft
Nyanserad, fruktig, något kryddig doft med inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, skogshallon, färska örter, blodapelsin.
Smak
Nyanserad, fruktig, något kryddig smak med inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, skogshallon, lagerblad, peppar och blodapelsin.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Serveringstips
Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter.
Fläsk
Grönsaker
Lamm
Nöt
Serveringstips
Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter.
Fläsk
Grönsaker
Lamm
Nöt
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Råvaror
60% Barbera och 40% bonarda.
Ursprung
Druvorna till detta vin kommer från området Emilia-Romagna i provinsen Bologna vid floden Sillaros västra strand. Då vinet inte är producerat inom ramarna för regionen har det enbart Italien som ursprung.
Producent
Azienda Vitivinicola La Stoppa di Elena Pantaleoni
Om producenten
La Stoppa omfattar 58 hektar mark varav 30 är odlade med vin och 28 är bevuxna med lövskog. 1973 köpte familjen Pantaleoni egendomen, som idag drivs av Elena Pantaleoni.
Tillverkning
Spontanjäsning på ståltankar.
Jordmån
Slam- och lerjord.
Årgång
2022
Visste du att...
Barbera kommer ursprungligen från Piemonte i nordvästra Italien, där den upptar cirka 20 500 hektar. Viner av druvsorten kallas ofta "il vino del popolo", folkets vin. Även bonarda kommer från Piemonte men har idag kanske mest gjort sig känd i viner från Argentina.
Råvaror
60% Barbera och 40% bonarda.
Ursprung
Druvorna till detta vin kommer från området Emilia-Romagna i provinsen Bologna vid floden Sillaros västra strand. Då vinet inte är producerat inom ramarna för regionen har det enbart Italien som ursprung.
Producent
Azienda Vitivinicola La Stoppa di Elena Pantaleoni
Om producenten
La Stoppa omfattar 58 hektar mark varav 30 är odlade med vin och 28 är bevuxna med lövskog. 1973 köpte familjen Pantaleoni egendomen, som idag drivs av Elena Pantaleoni.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Wine Trade Sweden AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
8/11 - 2024
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Wine Trade Sweden AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
8/11 - 2024