Tilltugg till glögg
Glögg passar till salta, söta och kryddiga tilltugg. Här är några tips på bra kombinationer.
4 enkla tilltugg till glögg
Pepparkakor och ädelost
Här är ett tilltugg som har både salt och salt samt har smak som matchar både till röd och vit glögg.
Espressomuffins
Chokladsmaken och sötman gör att en röd alkoholfri glögg passar bättre än vit.
Nötter doppade i choklad
Kryddstarka och salta nötter eller nötter doppade i choklad passar till söt och kryddig glögg. Sötman i drycken mildrar det heta i nötterna.
Brieost med rostad crust
Här fungerar en kyld vit glögg till. Crusten består av pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön som rostas i stekpanna. Panera bitar av brieost och krydda med chiliflakes och flingsalt.
Glöggtilltugg så in i Norden
I Sverige och Finland serveras glögg ofta med russin och mandlar. Som tilltugg väljer man gärna pepparkakor eller lussekatter. En nyare tradition är att njuta grönmögelost till glöggen.
I Danmark är det traditionella glöggtilltugget små bollformade pannkakor vid namn æbleskiver, som serveras med florsocker och jordgubbsmarmelad. I Norge dricker man glögg till ris à la malta, eller riskrem som det kallas där.