Vitt vin till dillköttet
I serien #viärsystembolaget delar våra butiksmedarbetare med sig av sina favoriträtter och matchande drycker. Linda i Norrköping bjuder på en oväntad smakkombination.
Linda Sahlin i Norrköping sjunger, rider och har ett stort intresse för mat och vin i kombination.
Lindas middagstips
– Jag vill dela med mig av en lite ovanlig men väldigt lyckat kombination av mat och dryck, Nämligen klassiskt dillkött tillsammans med ett vitt vin på druvan grüner veltliner från Österrike.
När jag har rekommenderat detta till kunder blir många först förvånande, sedan glatt överraskade.
– Många tänker automatiskt att kött som kalv eller högrev behöver kombineras med ett fylligt och smakrikt rött eller vitt vin, men faktum är att smakerna av dill, vitpeppar och ättika är fantastiska tillsammans med just grüner veltliner-viner. När jag har rekommenderat detta till kunder blir många först förvånande, sedan glatt överraskade. Många har återkommit och tackat för just det här tipset!
Vill du kombinera med något alkoholfritt kan du välja en torr äppelmust eller en alkoholfri cider som har aromer som passar fint till.
Hitta drycken
Friskt & Fruktigt vitt vin från Österrike
Must
Alkoholfri cider