Kundservice
Hur kan vi hjälpa dig?
Våra drycker
Vad betyder malolaktisk jäsning?
Egentligen är detta ingen jäsningsprocess utan det är en omvandling av syror som sker med hjälp av olika bakterier och enzymer. När vinet jäst en första gång, och uppnått rätt alkoholhalt, låter man det ibland "jäsa" en andra gång för smakens skull och för att stabilisera vinet. Processen omvandlar vinets äppelsyra till mjölksyra, vilket gör vinet mjukare och tillför ytterligare doft- och smakämnen.
Alla röda viner och en del vita genomgår malolaktisk jäsning. Anledningen till att vitvinsproducenter ibland undviker denna jäsning är att man vill bevara vinets höga syra.
Här kan du läsa mer om hur man gör vitt vin.
Fick du svar på din fråga?
Vi vill ge dig bästa tänkbara service överallt. Därför är vi nyfikna på om du fick svar på din fråga.
Kontakta oss
Hallå där!
Har du frågor om mat och dryck?
I vår chatt möter du medarbetare från hela landet med gedigen mat- och dryckeskompetens motsvarande en sommelier.
Chatta med ossRing
Vardagar mellan kl. 09:30–17:00. Viss väntetid kan förekomma.
Mejla
Du kan även skicka mejl till oss, vi svarar oftast inom 48 timmar.